Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στην Αταλάντη

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ                                                                                            Αταλάντη  10/05/2018

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου
στην Αταλάντη.

---------------

Την Τετάρτη  09 Μαΐου 2018 στην Αταλάντη, συγκλήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Λοκρών με αφορμή τον απολογισμό της  χειμερινής περιόδου 2017 και το σχεδιασμό των δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται  για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών την αντιπυρική περίοδο 2018. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λοκρών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λοκρών ,οι Αντιδήμαρχοι ΔΕ Αταλάντης, Δαφνουσιών , Μαλεσίνας, οι εκπρόσωποι όλων των υπηρεσιών και των φορέων της περιοχής που έχουν αρμοδιότητα  και ο εκπρόσωπος  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας . Στη σύσκεψη αναφέρθηκε αναλυτικά η συμμετοχή του κάθε εμπλεκόμενου φορέα στην αντιμετώπιση του ενδεχόμενου εκδήλωσης πυρκαγιών στο Δήμο Λοκρών. Μετά τον θετικό απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2017 έγινε ανταλλαγή απόψεων και τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων .

Ο Δήμαρχος Λοκρών κος Νικόλαος Λιόλιος τόνισε ότι ο Δήμος με τις υπηρεσίες του θα είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που εκδηλωθούν πυρκαγιές και θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων. Στη συνέχεια ζήτησε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να συνδράμουν αποφασιστικά με την αποστολή μηχανημάτων ή τη μίσθωση μηχανημάτων της ευρύτερης περιοχής από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων πυρκαγιών στο Δήμο Λοκρών.