Ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης ζημιών από Καιρικά Φαινόμενα

logo

ΔΗΜΟΣ  ΛΟΚΡΩΝ                                                                                              ΑΤΑΛΑΝΤΗ  22/10/2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   H Διοίκηση του  Δήμου Λοκρών, ενημερώνει τους πολίτες, σχετικά με τις εξελίξεις των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν  λόγω της τελευταίας θεομηνίας την 29η και 30η Σεπτεμβρίου 2018.
   Επειδή υπάρχουν κακόβουλα δημοσιεύματα και ανακρίβειες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σχετικά με αυτό το θέμα τα γεγονότα έχουν ως εξής:
   Από την πρώτη στιγμή η Διοίκηση του Δήμου Λοκρών ήταν παρόν στις περιοχές που επλήγησαν. O Δήμος Λοκρών φρόντισε και καθάρισε άμεσα όλους τους δρόμους στον Θεολόγο, όπου έγινε και η μεγαλύτερη ζημιά στον Δήμο Λοκρών και συνεχίζεται η αποκατάσταση φθορών όπου κρίνεται απαραίτητο.

     Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λοκρών, κ. Νικολάου Λιόλιου ήρθαν κλιμάκια εμπειρογνωμόνων από το Υπουργείο Υποδομών, από την ΕΥΔΕ τμήμα Λάρισας και τμήμα Λαμίας και από τον ΕΛΓΑ, ενώ παράλληλα σύμφωνα με την νομοθεσία συστήθηκαν οι αντίστοιχες επιτροπές ανά κατηγορία ζημιάς.
     Επίσης με πρωτοβουλία του  Δημάρχου Λοκρών, κ. Νικολάου Λιόλιου, έγιναν οι αντίστοιχες ενέργειες ώστε να χορηγηθούν χρήματα από Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών, εργασίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη βάση προτεραιοτήτων.

    Συνεπώς ενέργειες και δημοσιεύματα κάποιων που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, να συκοφαντήσουν και να ακυρώσουν όλες αυτές τις προσπάθειες δεν βρίσκουν αποδέκτη, διότι όλες οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν απολογιστικά από το Υπουργείο Εσωτερικών και οι εργασίες αποκατάστασης είναι σε εξέλιξη βάσει ιεραρχικής αναγκαιότητας. Πχ. Προηγούνται κάποιοι καθαρισμοί δρόμων για την ομαλή διέλευση των πολιτών, καθαρισμός χειμάρρων από τα φερτά υλικά αλλά και για την πρόληψη μια επικείμενης νέας βροχόπτωσης.

 

                                                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                            ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ