Εκδήλωση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

ellhnikh-dhmokratia

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                     ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 01-03-2019
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-
ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΑΧ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :Ν.ΑΒΡΑΑΜ 1
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαναγιώτου Άννα-Ψυχολόγος
ΤΗΛ: 22330-22191, 2233081052
FAX:2233081052
EMAIL: pronoialokrwn@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11.00 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Τα δικαιώματα σου στην Ευρωπαϊκή Ένωση» από τον κύριο Ι.Βαρδακαστάνη Πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ και του EDF που αφορά τα άτομα με αναπηρία εκπροσώπησε από τον Δήμο Λοκρών η κυρία Παπαναγιώτου Άννα, Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Ενώ μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Λοκρών κυρίου Νικολάου Λιόλιου που δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δήλωσε:

“Εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λοκρών ως Διευθύντρια σας χαιρετίζω και συγχαίρω όλους τους αγώνες και τις χρόνιες διεκδικήσεις σας.
Το ότι είμαστε εδώ σήμερα όλοι οι φορείς σημαίνει ότι έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε, αλλά οι παλαιότεροι θυμόμαστε και σε ποιο στάδιο είμασταν και παλεύαμε για τα αυτονόητα.

Ο Δήμος Λοκρών με την αντίστοιχη Διεύθυνσή του, την ψυχολόγο, τους Κοινωνικούς Λειτουργούς του Κέντρου Κοινότητας, τα Προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι, την διοικητική και νομική του υποστήριξη, τα ΚΕΠ Υγείας και κυρίως το ΝΠΔΔ για την Κοινωνική Προστασία και αλληλεγγύη (που μάλιστα εκπροσωπείται επίσημα από τον Πρόεδρο κύριο Παναγιώτη Μαρκοστάμο, το στέλεχος του αναπηρικού κινήματος)καθημερινά υποστηρίζει τα άτομα με αναπηρία της ευρύτερης περιοχής των Λοκρών με κάθε μέσο και ειδικό που διαθέτει αλλά κυρίως με το ένθερμο ενδιαφέρον του στον τομέα αυτό. Πολιτική βούληση αρχικά ήταν η έμφαση στην ψυχολογική, δικαιούχοι να εξυπηρετούνται στα επιδόματά τους χωρίς να ταλαιπωρούνται και να μετακινούνται άσκοπα προς Λαμία, η διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες και η ενημέρωση για άγνωστα δικαιώματα.
Επίσης πολιτική βούληση ήταν στη συνέχεια η βελτίωση της προσβασιμότητας στα κτίριά μας, η τοποθέτηση βοηθητικής κατασκευής στις παραλίες για πρόσβαση στη θάλασσα, η παρέμβαση των ειδικών στην εκπαίδευση με αίτημα των γονέων προκειμένου να αντιμετωπισθεί καταλληλότερα ένα παιδί, η εξασφάλιση χώρων στάθμευσης ΑΜΕΑ και η διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για λήψη ιατρικής βοήθειας στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας.
Νεότεροι στόχοι του Δήμου Λοκρών είναι η δημιουργία ΚΔΑΠ, ΑΜΕΑ, ο ειδικός εξοπλισμός παραλίας για προσβασιμότητα στις θάλασσες μια και αναφερόμαστε σε ευρωπαϊκά προγράμματα και ο νέος δρόμος της απασχόλησης που ανοίγεται με τη συνεργασία του ΚΟΙΣΠΕ Ανεμώνη.
Πέρα απ όλα αυτά και από την αναζήτηση πόρων και παροχών η ισότιμη άσκηση δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία αποτελεί ακόμη κυρίαρχο ζήτημα σε επίπεδο ηθικό, νομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό. “