Παρέμβαση Δήμου Λοκρών για την ενδεχόμενη μετεγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας

logo

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς της 29ης Ιουνίου  , συζητήθηκε το θέμα της ενδεχόμενης μετεγκατάστασης  μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην θέση “Πράσινα νερά” της Λάρυμνας.
Για το θέμα αυτό βρέθηκε στο συμβούλιο και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος , ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Κούρος , ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ρούσσης , καθώς και πολλοί  κάτοικοι της Λάρυμνας και γειτονικών περιοχών .
Σύσσωμοι ,  Δήμαρχος  και κάτοικοι δήλωσαν την κάθετη αντίθεση τους στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της μονάδας .

Τα δίκαια και ώριμα αιτήματα έγιναν τελικά ομόφωνα αποδεκτά από το Περιφερειακό Συμβούλιο  και συμφωνήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη ,  να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες  τροποποίησης της πρότασης μετεγκατάστασης των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας.

Με αφορμή την συζήτηση του εν λόγω θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο  η Δημοτική Αρχή  για πολλοστή φορά επαναβεβαιώνει την    πάγια και αταλάντευτη στάση της και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση : Καμία  ανανέωση , καμία επέκταση , καμία μετεγκατάστασή  εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας σε όλο το μήκος και πλάτος των ορίων του Δήμου Λοκρών  , δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.

 

                                                                ΑΤΑΛΑΝΤΗ 05/07/2017

                                                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ