Αταλάντη 04-04-2022

 

 

                Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

 

 

 

"Η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων αποτελεί ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση όλων στα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα ζώα που ζουν στους δρόμους. Δυστυχώς, διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες και πλάι στις προσπάθειες του Δήμου για εμβολιασμούς και την καταγραφή τους με chip ταυτότητας αυτό που απαιτείται είναι η εκδήλωση πραγματικού ενδιαφέροντος από τον καθένα που μπορεί εθελοντικά να βοηθήσει.

 

Είναι καθήκον και νομική δέσμευση κάθε πολίτη που έχει στην κατοχή του κατοικίδια ζώα να φροντίζει για την υγιή διαβίωσή τους και να συμβάλλει στη μείωση του υπερπληθυσμού των ζώων συντροφιάς τηρώντας τους νόμους της Πολιτείας.

 

Όμως, και όλοι όσοι δεν έχουμε κάποιο κατοικίδιο, μπορούμε να προσφέρουμε με κάθε τρόπο σε όσα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα. Λίγο φαγητό και καθαρό νερό είναι χρήσιμα για την καλυτέρευση της ζωής τους. Άλλωστε, η συμπεριφορά μας απέναντί τους αποδεικνύει το πολιτισμικό μας επίπεδο και την παιδεία του κοινωνικού συνόλου. Καλώ, λοιπόν, όλους τους δημότες που μπορούν και έχουν τη θέληση να λάβουν μέρος στις δράσεις του Δήμου και Φιλοζωικών οργανώσεων για τη φροντίδα τους και παράλληλα σε ατομικό επίπεδο να επιδείξουν υπευθυνότητα στο υπαρκτό αυτό πρόβλημα".

 

Ο Δήμος Λοκρών και η ομάδα της εφαρμογής «Spot a Stray» ξεκινούν για πρώτη φορά συνεργασία, με σκοπό να καταγράψουν τα αδέσποτα ζώα του Δήμου.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσει όποιος επιθυμεί την εφαρμογή, να βγάλει φωτογραφία το αδέσποτο ζώο και να συμπληρώσει κάποια βασικά στοιχεία(χρώμα, φύλο, κιλά, κ.τ.λ). Επίσης, μέσω της εφαρμογής μπορεί κάποιος να βρει ζώο προς υιοθεσία αλλά και τα κτηνιατρεία και κτηνιατρικές κλινικές ανά περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε μας στην σελίδα των Αδέσποτων του Δήμου Λοκρών στο facebook:  https://bit.ly/3LwfSWe