Σαμπρίνα Τσάκωνα Τβισς

Έχει πάνω από 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, κυρίως στον τομέα χρηματοοικονομικής ανάλυσης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) όπου ήταν Προϊσταμένη xρηματοοικονομικών τμημάτων, όπως του Επιχειρησιακού και Στρατηγικού Σχεδιασμού, του Capex Planning, Controlling και Reporting, του Controlling Special Projects. Στη συνέχεια διετέλεσε Υπεύθυνη Επενδυτικών Σχέσεων της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών στην Ευρωπαϊκή Οικονομία και Πολιτική από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών στη Διοίκηση Αθλητισμού από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και πτυχίου στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στη Λειτουργία των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Επιχειρήσεων και Οργανισμών από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά ("Summa cum laude").

Κατέχει άπταιστα την αγγλική, την ολλανδική και τη γαλλική γλώσσα.

Έχει ασχοληθεί ενεργά με την ποδηλασία και το δίαθλο, έχει διακριθεί σε ελληνικά πρωταθλήματα και έχει αγωνιστεί με την εθνική ομάδα ποδηλασίας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ΜΤΒ. Έχει συμμετάσχει σε Προκριματικά και Τελικά Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας Ερασιτεχνών (UCI Grand Fondo World Amateur Champion-ship qualifier series και UCI Grand Fondo Final World Championships). Στο UCI Rhodes Granfondo Tour το 2017 κατέκτησε την πρώτη θέση της Γενικής Κατάταξης γυναικών. Το 2019 κατέκτησε την πρώτη θέση της ηλικιακής της κατηγορίας στο διεθνή αγώνα διάθλου Powerman που διεξήχθη στην Ελλάδα.