Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΪΜΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΟΝΑ ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΙΝΗΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ.: ΝΑΝΑ ΛΙΟΛΙΟΥ

ΜΕΛΟΣ: ΓΙΩΤΑ ΚΟΛΟΒΟΥ

ΜΕΛΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΙΠΑΤΖΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

Το πρώτο ανδρικό χορωδιακό σχήμα εμφανίζεται στη πόλη της Αταλάντης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήδη από το 1928 και εξελίσσεται σε οργανωμένο ανδρικό χορωδιακό σύνολο που δραστηριοποιείται τα επόμενα χρόνια, πρωτοστατώντας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Το 1966 ιδρύεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αταλάντης "Η ΠΡΟΟΔΟΣ", από μία ομάδα Αταλαντινών, αναλαμβάνοντας να συνεχίσει, υπό τη μορφή οργανωμένου πλέον συλλόγου, την σπουδαία παρακαταθήκη του ανδρικού χορωδιακού τραγουδιού της πόλης και σκοπεύοντας παράλληλα να πρωταγωνιστήσει στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Αταλάντης και της ευρύτερης περιοχής. Η Ανδρική Χορωδία, που αποτέλεσε και αποτελεί τον κυριότερο εκφραστή του συλλόγου, έχει ως κορυφαία της στιγμή το 1982, όταν εκπροσωπεί την Ελλάδα στον 30ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών του AREZZO της Ιταλίας και αποσπά το 2ο βραβείο στην κατηγορία του φολκλορικού τραγουδιού και το 6ο στην κατηγορία του κλασσικού, με μαέστρο τον αείμνηστο Γιώργο Κακίτση, μαθητή του μεγάλου Αλ. Αινιάν, υπό τη διεύθυνση του οποίου η Ανδρική Χορωδία γίνεται ένα φωνητικό σύνολο υψηλών προδιαγραφών, πειθαρχημένο, μουσικά συγκροτημένο, που αναρριχάται στα κορυφαία ελληνικά χορωδιακά σύνολα.

Στόχος της Ανδρικής Χορωδίας, που είναι μία από τις ελάχιστες ανδρικές πολυφωνικές χορωδίες της Ελλάδας και της Ευρώπης, είναι να διατηρήσει την χορωδιακή παράδοση της πόλης και να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος του πολιτισμικού μουσικού γίγνεσθαι της Λοκρίδας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει εμφανισθεί σε πολλά μέρη στην Ελλάδα όπως Αθήνα, Κηφισιά, Νίκαια, Ηλιούπολη, Υμηττό, Ν.Σμύρνη, Αμπελόκηπους, Λυκαβηττό, Πειραιά, Σαλαμίνα, Τρίπολη, Σπάρτη, Μεσολόγγι, Καρπενήσι, Λαμία, Λιβαδειά, Άσπρα Σπίτια, Ιτέα, Ναύπακτο, Λάρισα, Καρδίτσα, Λίμνη Πλαστήρα, Νάουσα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Αμάρυνθο Ευβοίας, Άρτα, Πρέβεζα, Φέρες Έβρου, Ηράκλεια Σερρών, Δράμα, Κομοτηνή, Μέγαρα, Σκάλα Λακωνίας και αλλού. Αλλά και στο εξωτερικό στην Ιταλία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία και συνεχίζει.

Την Ανδρική Χορωδία διδάσκει και διευθύνει ο ταλαντούχος Μαέστρος και Συνθέτης Γιώργος Κοσμίδης με σκοπό να την διατηρήσει σε υψηλά μουσικά επίπεδα, αντάξια της ιστορίας της.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977607730
E-mail Χορωδίας: chorodiaproodos@yahoo.gr

Σύλλογος Χορωδία Αταλάντης

Βιογραφικό μικτής χορωδίας μουσικού πολιτιστικού συλλόγου "Χορωδία Αταλάντης".

Η μικτή χορωδία του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χορωδία Αταλάντης» ιδρύθηκε το 1987. Έχει λάβει μέρος σε 60 και πλέον φεστιβάλ και χορωδιακές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Μόλυβο, Καλλονή (Μυτιλήνη), Σκιάθο, Άμφισσα Πάρο, Λαμία κ.α.) και του εξωτερικού (Ανόβερο Γερμανίας, Σερμονέτα Ιταλίας) με πρόγραμμα από ολοκληρωμένα έργα: «Το τραγούδι του Νεκρού αδελφού» του Μίκη Θεοδωράκη και «Ρεμπέτικες Βραδιές» με τραγούδια του Απόστολου Χατζηχρήστου, σε επεξεργασία για μικτή χορωδία από το μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τενίδη, καθώς και «Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι», σε επεξεργασία Άννας Μουζάκη. Με επιλογή από τα τραγούδια αυτά κυκλοφόρησε το πρώτο CD της χορωδίας.

Έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεπερτόριο ανεξάρτητων τραγουδιών ελληνικού και ξένου, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Επίσης, παρουσίασε έναν κύκλο τραγουδιών Ελλήνων συνθετών της προπολεμικής Αθήνας. Τελευταία παρουσιάζει το έργο (10) Αθάνατα τραγούδια Μάνου Λουϊζου, (7) Σταύρου Ξαρχάκου σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και (4) Βασίλη Τσιτσάνη σε επεξεργασία Βασίλη Τενίδη.

Η χορωδία πραγματοποιεί εκδηλώσεις στην Αταλάντη μαζί με άλλα τμήματα του συλλόγου (Θεατρικό τμήμα και Καλλιτεχνικό Εργαστήρι) και το περιοδικό «Απόπλους» που λειτουργούν παράλληλα καλύπτοντας έτσι , σε μεγάλο βαθμό , την πολιτιστική κίνηση της Αταλάντης.

Στις 20 Οκτώβρη 2007 έδωσε συναυλία με θέμα «Πανόραμα Σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών» στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, παρουσία πλήθους ομογενών της Πόλης. Στις 25 Οκτώβρη 2007 κάλυψε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο, στο Μέγαρο Ιπποτών (Castelo) Ρόδου.

Την 1η Οκτωβρίου 2008 έδωσε συναυλία στην πόλη Lokri της Καλαβρίας , Κάτω Ιταλίας, αποικία που είχαν ιδρύσει οι Οπούντιοι Λοκροί. Επίσης παρουσίασε μια μουσικοχορευτική παράσταση με έργα ελλήνων συνθετών με θέμα « Ας αρχίσουν οι χοροί».

Tην Άνοιξη 2010 παρουσίασε την μουσικοθεατρική παράσταση «ΘΥΜΗΣΟΥ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ» αφιερωμένη στο Αθηναϊκό Τραγούδι (1920-1960) των Κ. Γιαννίδη, Μ. Σουγιούλ, Θ. Σακελλαρίδη κ.λ.π.)

Από την ίδρυσή της τη χορωδία διευθύνει η Μαέστρος Αντιγόνη Κερετζή.