Ο Σκοπός των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) είναι να εντάξουν και να κοινωνικοποιήσουν τα ηλικιωμένα άτομα να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας. Είναι χώρος συνάντησης , όπου ανταλλάσσουν τα μέλη εμπειρίες, σκέψεις και προβλήματα. Το Κ.Α.Π.Η. προσπαθεί να αναπτύξει τις σχέσεις και την επικοινωνία των ηλικιωμένων, προσπαθεί να τους στηρίξει, να τους συμπαραστέκεται και να τους κάνει να νιώθουν ενεργά μέλη που μπορούν να προσφέρουν και αυτοί τη βοήθειά τους. Τέλος τους παρέχονται κοινωνικές υπηρεσίες από την κοινωνική λειτουργό, η οποία έχει και την ευθύνη για το συντονισμό του όλου προγράμματος. Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στην κοινωνικοποίηση, τη δημιουργική απασχόληση, την ψυχαγωγία, την πρόληψη ασθενειών, καθώς επίσης και την παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας από τη νοσηλεύτρια και τη γιατρό.
Αθλητισμός
Αθλητικές Εγκαταστάσεις
Στην Αταλάντη υπάρχουν:
Κλειστό γυμναστήριο.
Δημοτικό Στάδιο Αταλάντης.
Γήπεδα ποδοσφαίρου υπάρχουν, στην Τραγάνα και στον Έξαρχο
Επίσης λειτουργούν Δύο ιδιωτικά γυμναστήρια και Δύο ιδιωτικά γήπεδα 5Χ5, ένα στην Αταλάντη και ένα στο Καλαπόδι.
Αθλητικά Σωματεία
Α.Π.Ο. ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Α.Π.Σ. ΑΤΑΛΑΝΤΗ 92′
Α.Σ. ΛΟΚΡΟΣ
Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΥ
Α.Σ. ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΡΑΓΑΝΑΣ
Αθλητικά Σωματεία Αναλυτικά
Α.Π.Ο. ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Ο Α.Π.Ο. Αταλάντης δημιουργήθηκε από την ένωση των ομάδων Αίας Λοκρός και Ολυμπιακός Αταλάντης. Δημιουργήθηκε το 1960 και μετά από λίγα χρόνια έφτασε μέχρι την Δ΄ Εθνική κατηγορία.
Α.Π.Σ. ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΄92
Ο Α.Π.Σ. Αταλάντη ΄92 δημιουργήθηκε το 1992 με σκοπό να δώσει στα μικρότερα παιδιά, που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του Α.Π.Ο. Αταλάντη, την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιχνίδια μικρότερης κατηγορίας.
Α.Σ. ΛΟΚΡΟΣ
Ο Αθλητικός Σύλλογος ΛΟΚΡΟΣ (Α.Σ. ΛΟΚΡΟΣ) ιδρύθηκε το 1980. Σκοπός του συλλόγου ήταν και παραμένει η ανάπτυξη του αθλητισμού στην Αταλάντη αλλά και στη γύρω περιοχή. Παράλληλα συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας με σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο.
Τα πρώτα τμήματα που λειτούργησαν στο σύλλογο ήταν η ορειβασία και το μπάσκετ. Αμέσως μετά δημιουργήθηκαν και άλλα τμήματα όπως στίβος, ποδόσφαιρο, βόλεϊ.
Σήμερα στο σύλλογο λειτουργούν τα τμήματα, ΜΠΑΣΚΕΤ, ΒΟΛΕΪ, ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ και ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Στους άμεσους στόχους του συλλόγου είναι η ανάπτυξη και άλλων Ολυμπιακών αθλημάτων. Η ανάπτυξη του συλλόγου στηρίζετε σε δύο άξονες. Στα τμήματα ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ και στα αγωνιστικά τμήματα. Στα τμήματα ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ συμμετέχουν παιδιά από 4 ετών. Στόχος αυτών των τμημάτων είναι τα παιδιά με τη βοήθεια ειδικευμένων γυμναστών – προπονητών να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να μάθουν σωστά το άθλημα που μόνα τους θα επιλέξουν. Με τα αγωνιστικά τμήματα που συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 14 χρονών και μεγαλύτερα έχουμε συμμετοχές στα επίσημα πρωταθλήματα που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι αντίστοιχες ομοσπονδίες.
ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Τα αθλήματα στα οποία δραστηριοποιείται ο σύλλογος μας είναι, το ΜΠΑΣΚΕΤ (90 αθλητές και αθλήτριες) το ΒΟΛΕΪ (27 αθλήτριες), η ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (37 αθλήτριες) και το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (30 αθλητές και αθλήτριες). Οι ηλικίες των αθλητριών και αθλητών μας είναι από 5 έως και 30 ετών.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Τη αθλητική χρονιά 2006-2007 ο σύλλογος μας συμμετέχει στα παρακάτω πρωταθλήματα με τις αντίστοιχες ομάδες του Συλλόγου μας:
Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ της ΕΣΚΑΣΕ (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας)
Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ της ΕΣΚΑΣΕ
Πρωτάθλημα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ της ΕΣΚΑΣΕ
Πρωτάθλημα ΜΙΝΙ της ΕΣΚΑΣΕ
Πρωτάθλημα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ της ΕΣΠΕΚΕΛ (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας)
Πρωτάθλημα ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ της ΕΣΠΕΚΕΛ
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής της ΕΓΟ (Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία)
Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γυμναστικής της ΕΓΟ.
Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γυμναστικής του Δήμου Νέου Ηρακλείου
Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής του Δήμου Περιστερίου
Πανελλήνιο και Διασυλλογικά πρωταθλήματα του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.
Εκτός από τις παραπάνω επίσημες συμμετοχές των ομάδων μας, συμμετέχουμε στα πλαίσια της προετοιμασίας των τμημάτων μας και κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου σε πολλούς φιλικούς αγώνες όλων των αθλημάτων.
Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, το μήνα Ιούνιο, στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας, θα διοργανώσουμε, όπως κάθε χρόνο, την ετήσια Αθλητική Γιορτή του Συλλόγου, με την συμμετοχή όλων των τμημάτων.
Πέρα από τις παραπάνω δραστηριότητες του Συλλόγου μας, πιστεύουμε ότι πρέπει κάθε χρόνο να φροντίζουμε για την ανάληψη από τον ΔΗΜΟΥ, μέσω του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, Αθλητικών Διοργανώσεων Πανελληνίου και Πανευρωπαϊκού επιπέδου, διότι έτσι δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, αλλά κυρίως στη νεολαία του τόπου μας, να δουν από κοντά αθλητές υψηλού επιπέδου και να θαυμάσουν το ταλέντο και τις αθλητικές ικανότητες τους. Ο σύλλογος μας, μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά για την ανάληψη τέτοιων διοργανώσεων, μέσω των αντίστοιχων ομοσπονδιών που συμμετέχει, αλλά και οργανωτικά κυρίως κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων.
Μέσα από τα τμήματα του Συλλόγου μας, έχουν περάσει εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες, πολλοί από τους οποίους έχουν διακριθεί με τις επιδόσεις τους, σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα. Θυμίζουμε μερικές από τις επιτυχίες του συλλόγου.
Όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται στη διάθεση και το μεράκι ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό και παράλληλα θεωρούν υποχρέωση τους, να βοηθήσουν την νεολαία της περιοχής μας στρέφοντας την στον αθλητισμό και αποκλείοντας άλλους δρόμους.
Από το 1980 έως σήμερα οι διατελέσαντες Πρόεδροι του συλλόγου είναι:
Δουφέκας Κων/νος
Θάνου Κρίνα
Κοκορέτσης Αργύρης
Δανέλης Αθανάσιος
Κατσούδας Κων/νος
Μάτος Γεώργιος
Λαμπρινίδης Δημήτριος.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΧΡΟΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΠΑΓΟΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ: ΝΤΑΛΕΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΜΕΛΗ: ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΙΔ’ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης στεγάζεται από το 1998 στο κτήριο του παλαιού Γυμνασίου Αταλάντης. Το κτίριο κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, είναι κηρυγμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο και παραχωρήθηκε από τον Δήμο στην ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων των ανασκαφών στην πρώην επαρχία Λοκρίδας. Στην αρχαιότητα η περιοχή αυτή περιελάμβανε την Ανατολική Λοκρίδα, τη Βορειοανατολική Φωκίδα και μικρό τμήμα της αρχαίας Βοιωτίας.
Πριν την ίδρυση της ΙΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων το 1973, η Ανατολική Λοκρίδα και η Βορειοανατολική Φωκίδα ήταν σχεδόν άγνωστες αρχαιολογικά και πληροφορίες για την ιστορία τους αντλούσαμε μόνο από την αρχαία ελληνική γραμματεία και τις επιφανειακές αρχαιολογικές ενδείξεις. Οι ανασκαφές των τελευταίων 35 ετών συνέβαλαν αποφασιστικά στην ταύτιση πολλών αρχαίων πόλεων, ενώ παράλληλα έφεραν στο φως νέες αρχαιολογικές θέσεις και πλούτισαν τις γνώσεις μας σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Αντιπροσωπευτικό αρχαιολογικό υλικό από αυτές τις έρευνες εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης, σε χρονολογικές και θεματικές ενότητες, οι οποίες καλύπτουν το διάστημα από την Νεολιθική εποχή μέχρι την Ύστερη Αρχαιότητα.
Οι εκθεσιακοί χώροι περιλαμβάνουν το προαύλιο, το διάδρομο και τις τρεις συνεχόμενες από Α-Δ αίθουσες του κτιρίου.
Στο προαύλιο εκτίθενται διάφορα λίθινα αντικείμενα και στο διάδρομο κυρίως επιτύμβιες στήλες. Η ανατολική αίθουσα περιλαμβάνει ευρήματα Νεολιθικής εποχής (6500-3200 π.Χ.) καθώς και ευρήματα των τριών φάσεων της εποχής του Χαλκού (3200-1100 π.Χ.), Πρωτοελλαδικής, Μεσοελλαδικής και Υστεροελλαδικής (Μυκηναϊκής) περιόδου. Στην κεντρική αίθουσα τα εκθέματα καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τον 11ο αι. π.Χ. μέχρι τους Ελληνιστικούς χρόνους. Στην δυτική αίθουσα εκτίθενται ευρήματα Ρωμαϊκής περιόδου και σε θεματικές ενότητες εργαλεία και δείγματα επαγγελματικών δραστηριοτήτων, οικοδομικά στοιχεία και υλικά, λίθινα βαριά εργαλεία, λίθινες άγκυρες κ.ά. Ξεχωριστές ενότητες είναι αφιερωμένες στη γυναίκα, το παιδί και τον θάνατο.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης συμμετέχει σε όλες τις πανελλήνιας εμβέλειας εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, την πραγματοποίηση ξεναγήσεων σε σχολικές ομάδες και στο ευρύ κοινό καθώς και με την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
‘Ωρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 8.30 π.μ. έως 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης
Το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης είναι Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αναγνωρισμένο από το κράτος. Ιδρύθηκε το 1986 με καλλιτεχνικό διευθυντή τον μουσικοσυνθέτη Κώστα Κλάβα, και συνεχίζει την εκπαιδευτική και πολιτιστική δραστηριότητά του μέχρι σήμερα με καλλιτεχνική διευθύντρια την Αντιγόνη Κερετζή, διευθύντρια χορωδίας. Οι πτυχιούχοι και διπλωματούχοι του Ωδείου έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους στη Δημόσια Εκπαίδευση, μπορούν επίσης να εργασθούν σε Ωδεία και μουσικές σχολές ή να ακολουθήσουν καλλιτεχνική σταδιοδρομία, είτε σαν σολίστ είτε σαν μέλη ορχηστρών.
“Η μουσική τέχνη δεν είναι μόνο για διασκέδαση.Είναι επίσης προβληματισμός, έρευνα, σκέψη και έκφραση. Είναι η συμπεριφορά μας στο κοινωνικό σύνολο, στην οικογένεια, στην καθημερινή μας ζωή”.
Γι’ αυτό οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ορίσει την μουσική ως ένα από τα βασικά μαθήματα στην εκπαίδευση των πολιτών. Το διδακτικό προσωπικό του ωδείου εργάζεται όχι μόνο για να δώσει επαγγελματικό προσανατολισμό στα ταλέντα της περιοχής, αλλά και να συμβάλει με την παροχή γνώσεων και τις πολλαπλές εκδηλώσεις του, στην δημιουργία ώριμων και υπεύθυνων πολιτών.
Εγκαταστάσεις
Το Ωδείο από το 1991 στεγάζεται στον 1ο όροφο του Κωνσταντίνειου Πνευματικού Κέντρου σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και σε ένα μοντέρνο και δημιουργικό χώρο.
Διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό στις αίθουσες διδασκαλίας καθώς και στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΠΚ 120 θέσεων, όπου πραγματοποιούνται οι συναυλίες των σπουδαστών και των καθηγητών, καθώς επίσης σεμινάρια και διαλέξεις.
Σχολές και Τμήματα
Το ωδείο παρέχει πλήρη κύκλο σπουδών στα παρακάτω τμήματα:
Το Δημοτικό ωδείο Αταλάντης είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και γι’ αυτό το λόγο τα δίδακτρα είναι χαμηλά.
Επιπλέον προβλέπονται:
Έκπτωση 15% για κάθε επιπλέον από ένα μέλος οικογένειας που φοιτά στο ωδείο.
Έκπτωση 15% για δεύτερο ειδικό μάθημα από τον ίδιο σπουδαστή.
Δωρεάν παρακολούθηση από τα μέλη της φιλαρμονικής, των σχολών πνευστών και κρουστών οργάνων.
Δωρεάν συμμετοχή στα τμήματα:
Μουσικής Προπαίδειας
Παραδοσιακής χορωδίας
Παιδικής χορωδίας
Ορχήστρας
Ευρωπαϊκής χορωδίας
Χορωδίες Αταλάντης
Διοικητικό Συμβούλιο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΪΜΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΟΝΑ ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΙΝΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ.: ΝΑΝΑ ΛΙΟΛΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ: ΓΙΩΤΑ ΚΟΛΟΒΟΥ
ΜΕΛΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΙΠΑΤΖΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
Το πρώτο ανδρικό χορωδιακό σχήμα εμφανίζεται στη πόλη της Αταλάντης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήδη από το 1928 και εξελίσσεται σε οργανωμένο ανδρικό χορωδιακό σύνολο που δραστηριοποιείται τα επόμενα χρόνια, πρωτοστατώντας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.
Το 1966 ιδρύεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αταλάντης “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”, από μία ομάδα Αταλαντινών, αναλαμβάνοντας να συνεχίσει, υπό τη μορφή οργανωμένου πλέον συλλόγου, την σπουδαία παρακαταθήκη του ανδρικού χορωδιακού τραγουδιού της πόλης και σκοπεύοντας παράλληλα να πρωταγωνιστήσει στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Αταλάντης και της ευρύτερης περιοχής. Η Ανδρική Χορωδία, που αποτέλεσε και αποτελεί τον κυριότερο εκφραστή του συλλόγου, έχει ως κορυφαία της στιγμή το 1982, όταν εκπροσωπεί την Ελλάδα στον 30ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών του AREZZO της Ιταλίας και αποσπά το 2ο βραβείο στην κατηγορία του φολκλορικού τραγουδιού και το 6ο στην κατηγορία του κλασσικού, με μαέστρο τον αείμνηστο Γιώργο Κακίτση, μαθητή του μεγάλου Αλ. Αινιάν, υπό τη διεύθυνση του οποίου η Ανδρική Χορωδία γίνεται ένα φωνητικό σύνολο υψηλών προδιαγραφών, πειθαρχημένο, μουσικά συγκροτημένο, που αναρριχάται στα κορυφαία ελληνικά χορωδιακά σύνολα.
Στόχος της Ανδρικής Χορωδίας, που είναι μία από τις ελάχιστες ανδρικές πολυφωνικές χορωδίες της Ελλάδας και της Ευρώπης, είναι να διατηρήσει την χορωδιακή παράδοση της πόλης και να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος του πολιτισμικού μουσικού γίγνεσθαι της Λοκρίδας σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχει εμφανισθεί σε πολλά μέρη στην Ελλάδα όπως Αθήνα, Κηφισιά, Νίκαια, Ηλιούπολη, Υμηττό, Ν.Σμύρνη, Αμπελόκηπους, Λυκαβηττό, Πειραιά, Σαλαμίνα, Τρίπολη, Σπάρτη, Μεσολόγγι, Καρπενήσι, Λαμία, Λιβαδειά, Άσπρα Σπίτια, Ιτέα, Ναύπακτο, Λάρισα, Καρδίτσα, Λίμνη Πλαστήρα, Νάουσα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Αμάρυνθο Ευβοίας, Άρτα, Πρέβεζα, Φέρες Έβρου, Ηράκλεια Σερρών, Δράμα, Κομοτηνή, Μέγαρα, Σκάλα Λακωνίας και αλλού. Αλλά και στο εξωτερικό στην Ιταλία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία και συνεχίζει.
Την Ανδρική Χορωδία διδάσκει και διευθύνει ο ταλαντούχος Μαέστρος και Συνθέτης Γιώργος Κοσμίδης με σκοπό να την διατηρήσει σε υψηλά μουσικά επίπεδα, αντάξια της ιστορίας της.
Η μικτή χορωδία του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χορωδία Αταλάντης» ιδρύθηκε το 1987. Έχει λάβει μέρος σε 60 και πλέον φεστιβάλ και χορωδιακές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Μόλυβο, Καλλονή (Μυτιλήνη), Σκιάθο, Άμφισσα Πάρο, Λαμία κ.α.) και του εξωτερικού (Ανόβερο Γερμανίας, Σερμονέτα Ιταλίας) με πρόγραμμα από ολοκληρωμένα έργα: «Το τραγούδι του Νεκρού αδελφού» του Μίκη Θεοδωράκη και «Ρεμπέτικες Βραδιές» με τραγούδια του Απόστολου Χατζηχρήστου, σε επεξεργασία για μικτή χορωδία από το μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τενίδη, καθώς και «Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι», σε επεξεργασία Άννας Μουζάκη. Με επιλογή από τα τραγούδια αυτά κυκλοφόρησε το πρώτο CD της χορωδίας.
Έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεπερτόριο ανεξάρτητων τραγουδιών ελληνικού και ξένου, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Επίσης, παρουσίασε έναν κύκλο τραγουδιών Ελλήνων συνθετών της προπολεμικής Αθήνας. Τελευταία παρουσιάζει το έργο (10) Αθάνατα τραγούδια Μάνου Λουϊζου, (7) Σταύρου Ξαρχάκου σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και (4) Βασίλη Τσιτσάνη σε επεξεργασία Βασίλη Τενίδη.
Η χορωδία πραγματοποιεί εκδηλώσεις στην Αταλάντη μαζί με άλλα τμήματα του συλλόγου (Θεατρικό τμήμα και Καλλιτεχνικό Εργαστήρι) και το περιοδικό «Απόπλους» που λειτουργούν παράλληλα καλύπτοντας έτσι , σε μεγάλο βαθμό , την πολιτιστική κίνηση της Αταλάντης.
Στις 20 Οκτώβρη 2007 έδωσε συναυλία με θέμα «Πανόραμα Σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών» στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, παρουσία πλήθους ομογενών της Πόλης. Στις 25 Οκτώβρη 2007 κάλυψε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο, στο Μέγαρο Ιπποτών (Castelo) Ρόδου.
Την 1η Οκτωβρίου 2008 έδωσε συναυλία στην πόλη Lokri της Καλαβρίας , Κάτω Ιταλίας, αποικία που είχαν ιδρύσει οι Οπούντιοι Λοκροί. Επίσης παρουσίασε μια μουσικοχορευτική παράσταση με έργα ελλήνων συνθετών με θέμα « Ας αρχίσουν οι χοροί».
Tην Άνοιξη 2010 παρουσίασε την μουσικοθεατρική παράσταση «ΘΥΜΗΣΟΥ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ» αφιερωμένη στο Αθηναϊκό Τραγούδι (1920-1960) των Κ. Γιαννίδη, Μ. Σουγιούλ, Θ. Σακελλαρίδη κ.λ.π.)
Από την ίδρυσή της τη χορωδία διευθύνει η Μαέστρος Αντιγόνη Κερετζή.
Αιάντειος Βιβλιοθήκη Αταλάντης
Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης
Η Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης όπως κάθε πολιτιστικός οργανισμός εφαρμόζει στρατηγική που εστιάζει σε ζητήματα όπως η κουλτούρα, οι κοινωνικές και τοπικές διαφοροποιήσεις, οι διαπολιτισμικές ιδιαιτερότητες και ζητήματα που αφορούν στην ιδιοσυγκρασία του τοπικού πληθυσμού του Δήμου Λοκρών και της ευρύτερης περιοχής. Το Εφορευτικό Συμβούλιο και το Προσωπικό χαράσσουν στρατηγική, η οποία εκφράζει την αποστολή και το όραμα της βιβλιοθήκης, δίνοντας έμφαση στην όσον το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση, που αφορά το συνολικό της έργο, μέσω της προβολής της εικόνας της πολιτιστικής μονάδας, ενώ μεριμνούν για την ανάδειξη και συνέχιση της κοινωνικής αποδοχής που απολαμβάνει, μέσω της εξασφάλισης ορισμένων αισθητικών και κοινωνικών προδιαγραφών, αλλά και της ικανοποίησης των απαιτήσεων του κοινού, το οποίο προτάσσει συγκεκριμένες και υψηλές προσδοκίες. Προσπαθεί να ταυτίσει την πολιτική της με τις σύγχρονες αντιλήψεις, σχετικά με τη διοίκηση και τη διαχείριση, οι οποίες κάνουν χρήση στοιχείων παλαιότερων προσεγγίσεων συνδυάζοντας τις νέες εξελίξεις, όπως την κυριαρχία της ψηφιακής τεχνολογίας, τη συνεχή βελτίωση των πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών που παρέχει, αλλά και την σημαντικότητα των αρχών του γενικού (δημοσίου) συμφέροντος για την ικανοποίηση του κοινού. Όλα τα προαναφερόμενα επηρεάζουν σημαντικά τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της πολιτιστικής μονάδας και ειδικότερα της βιβλιοθήκης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι της ελεύθερης αγοράς του πολιτισμού και της τέχνης.
Συμπερασματικά η Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης, είναι αποτέλεσμα σωστού σχεδιασμού ο οποίος εκφράζει την πολιτιστική της πολιτική με τον διαχωρισμό αυτής σε επιμέρους πολιτικές: όπως στην πολιτική συγκρότησης των ειδικών εκθεσιακών συλλογών της, της άτυπης εκπαίδευσης, στην κοινωνική πολιτική και στην επικοινωνιακή πολιτική. Συγκεκριμένα, η πολιτική της είναι επικεντρωμένη προς το κοινό και τους επισκέπτες της, που αποτελούν βασική προτεραιότητα της, στον εμπλουτισμό των βιβλιογραφικών συλλογών της, στην εξεύρεση εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης, στην προβολή και διάχυση των καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων, προκειμένου να βιώσουν οι συμμετέχοντες την αισθητική εμπειρία, μέσω της διάδρασης και της χρήσης των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και τέλος στη συστηματική διεύρυνση του εν δυνάμει κοινού της. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δράσεων της βασίζεται στο ρόλο των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και του μάρκετινγκ, ως χρηστικών εργαλείων στην υπηρεσία της πολιτιστικής μονάδας, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας νέας σχέσης με τη γνώση και τον πολιτισμό, παράλληλα δε συνεισφέροντας στη βιωσιμότητά της με την ενδυνάμωση της στρατηγικής της.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ο πολιτισμός και η επικοινωνία, ως έννοιες αλληλένδετες καλόν είναι να συνδυάζονται στο πλαίσιο της παιδείας, υλοποιώντας καινοτόμες πολιτιστικές εκπαιδευτικές
δράσεις και προγράμματα με τη συνεργασία του Δήμου Λοκρών, των όμορων δήμων, των σχολικών μονάδων και άλλων φορέων τέχνης και πολιτισμού για την προώθηση του έργου και
την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής της Αιαντείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αταλάντης με μότο «η ισχύς εν τη ενώσει».
Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για παιδιά από 5 έως και 12 ετών (από νήπια μέχρι ΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου)
-Τα ΚΔΑΠ προσφέρουν όλο το χρόνο, σε απογευματινές ώρες, εκμάθηση μουσικών οργάνων, δημιουργική απασχόληση, αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικές δραστηριότητες, βοήθεια στη σχολική μελέτη και πολλά άλλα.
-Επιπλέον εξασφαλίζεται για όλα τα παιδιά δωρεάν δημιουργική απασχόληση τους καλοκαιρινούς μήνες και στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα σε πρωινές ώρες.
-Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών λειτουργούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες ενώ περιλαμβάνονται και οι αθλητικές δραστηριότητες του δήμου σε αυτά.