Αταλάντη, 8 Απριλίου 2022

 

Άσκηση ετοιμότητας της 7ης ΕΜΑΚ στην ΕΖΑ του Δήμου Λοκρών

 

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας της 7ης ΕΜΑΚ διοργανώθηκε σήμερα η τακτική ετήσια άσκηση αντιμετώπισης χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών, πυρηνικών περιστατικών και τεχνολογικών ατυχημάτων στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε την επέμβαση σε τεχνολογικό ατύχημα στο εργαστήριο της ζυθοποιίας ύστερα από διαρροή ένυδρης αμμωνίας στον ισόγειο χώρο του ζυθοβραστηρίου και του μηχανοστασίου με αποτέλεσμα την διασπορά της σε αέρια μορφή στον χώρο.

Με ειδικό εξοπλισμό και εκπαίδευση τα στελέχη της 7ης ΕΜΑΚ έκαναν μια εντυπωσιακή παρουσίαση του έργου τους σύμφωνα με το πρωτόκολλο ενεργειών σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στην άσκηση συμμετείχαν επιπλέον στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης και του ΕΚΑΒ, ενώ σε πραγματικές συνθήκες θα εμπλακούν η Ελληνική Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λοκρών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το σχεδιασμό της άσκησης είχαν ο Επιπυραγός κ. Ιωάννης Παπαμίχος, ο Υποπυραγός κ. Βελισσάριος Μπεκιάρης και ο Πυρονόμος κ. Γέωργιος Κοντογιάννης. Το γενικό συντονισμό είχε ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος κ. Χρήστος Πλουμάκης.

Την άσκηση παρακολούθησαν:

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Καρασαββίδης, ο Περιφερειακός Διοικητής Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος και σύσσωμη η ανώτερη διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος της περιοχής.

Από το Δήμο Λοκρών ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Χρήστος Καλλής και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος.

Από την ΕΖΑ ο Διευθυντής του εργοστασίου κ. Γεωργιος Παππάς και στελέχη της εταιρείας.

Από την ΕΠΟΜΕΑ Λοκρών ο Πρόεδρος της Αντισμήναρχος κ. Θεόδωρος Γουργούλης.

Ο Δήμαρχος Λοκρών στη δήλωση του έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση της άσκησης για τον υψηλό επαγγελματισμό τους και ευχήθηκε επιτυχίες στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο καθημερινά προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό περιβάλλον.