ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20/10/2022

Η σκυτάλη της Running Out of Time φτάνει στην Ελλάδα

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, η παγκόσμια σκυταλοδρομία Running Out of Time, που ξεκίνησε από τη Γλασκόβη της Σκωτίας στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, θα περάσει τα σύνορα της Ελλάδας καθ’ οδόν προς το Sharm el-Sheikh στην Αίγυπτο, μέσω Κύπρου και Ισραήλ. Στόχος είναι να παραδοθεί η σκυτάλη και το μήνυμα για την αναγκαιότητα καθολικής, ποιοτικής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27, που θα πραγματοποιηθεί εκεί μεταξύ 6 - 18 Νοεμβρίου 2022.

Το αδιάκοπο ταξίδι της σκυτάλης στην Ελλάδα θα ξεκινήσει από τη Μεγάλη Πρέσπα, όπου θα την παραλάβει ο Πρόεδρος της ΕΕΠΦ και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), κύριος Νίκος Πέτρου, στις 15.30, στο χωριό Ψαράδες και θα παραδοθεί στις 27 Οκτωβρίου στη Μαρίνα Φλοίσβου, απ’ όπου με ιστιοπλοϊκό θα συνεχίσει το ταξίδι της για τον επόμενο σταθμό, την Κύπρο.

Τη σκυταλοδρομία υποστηρίζουν η UNESCO και η UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) καθώς και σημαντικές προσωπικότητες, με προεξάρχοντα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίοπου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΕΕΠΦ, στηρίζει το μήνυμα της σκυτάλης, για την αναγκαιότητα της ποιοτικής εκπαίδευσης για το κλίμα, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κλιματική αλλαγή.

Αναλυτικές πληροφορίες: Σκυταλοδρομία Running Out of Time (eepf.gr)

Για συμμετοχές στο ελληνικό τμήμα της διαδρομής: Greece Stage Map | Running Out of Time (running-out-of-time.com)

Διαβάστε και υποστηρίξτε το μήνυμα εδώ: https://running-out-of-time.com/message/

Δείτε ζωντανά την πορεία της σκυταλοδρομίας εδώ: https://running-out-of-time.com/map

Επισυνάπτεται ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της ΕΕΠΦ.