Αταλάντη 28-10-2023

28η Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Λοκρών

Η εθνική επέτειος της 28η Οκτωβρίου 1940 είναι ευκαιρία μνήμης και τιμής στους ένδοξους προγόνους μας που λίγοι απέναντι σε πολλούς πολέμησαν με όλες τις δυνάμεις τους για αξίες και ιδανικά, για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Η σημερινή επέτειος εορτάστηκε με έντονο το αίσθημα της εθνικής περηφάνιας σε όλο το Δήμο Λοκρών με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν οι εκδηλώσεις στην Αταλάντη, έδρα του Δήμου Λοκρών. Μετά την δοξολογία η εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης κ. Αναστασία Κοθρά εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο τονίζοντας την σπουδαιότητα της ομοψυχίας των Ελλήνων που αντιστάθηκαν στους Ιταλούς και τους Γερμανούς από το 1940 και μέχρι την λήξη της τριπλής κατοχής.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από, τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ, τον Διοικητή Ε.Σ.Δ.Ε Αταλάντης κ. Θεόδωρο Γουργουλή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Λουκά, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Βασιλική Σίμου Παλαιολόγου, τον Υπαστυνόμο του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών κ. Δημήτρη Παπαδή Ψήλο, τον Αναπληρωτή Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης κ. Κωνσταντίνο Μαντζαβίνο, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης κ. Βασίλειο Καραστάθη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αταλάντης κ. Ανέστη Κατσούλη, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό κ. Παναγιώτη Καπουκίνη, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Γιάννη Ανεστόπουλο, το μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δημοτικού Ωδείου κ. Βασίλειο Κυριαζή, την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οικιστών Μακεδόνων «Ο Μέγας Αλέξανδρος, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Από το Δήμο Λοκρών παρευρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, Πρόεδροι Κοινοτήτων, πλήθος κατοίκων και επισκεπτών.

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση από τους μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ Αταλάντης υπό την μουσική υπόκρουση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αταλάντης, η οποία για μια ακόμη φορά ξεχώρισε με την παρουσία της.