ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                         Αταλάντη 3/11/2020
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                                        Αριθμ. Πρωτ. 22555
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ

ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΟΚΡΩΝ

                   Σήμερα την 3η  Νοεμβρίου 2020 το Δ.Σ. του Δήμου Λοκρών  σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε και ενέκρινε το ψήφισμα Διαμαρτυρίας στην απόφαση μετεγκατάστασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης στις νέες εγκαταστάσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ ώς εξής:

ΣΧΕΤ: 1.Το  υπ’ αριθ. Πρωτ: 66729 Φ.531.35/23-10-2020 έγγραφό του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

          2.Τα υπ’ αριθ. Πρωτ:  11987/03-10-2019, 11989/04-10-2019, 13214/22-10-2019  έγγραφά του Δήμου Λοκρών και το από 23-10-2019 ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λοκρών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών, σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων, διαμαρτύρεται στην απόφασή για τη μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης στις νέες εγκαταστάσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, διότι ουδόλως η εν λόγω  απόφαση εξυπηρετεί τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες του Δήμου Λοκρών, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, όπως η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας στην οποία υπάγεται, ο μεγάλος αριθμός πληθυσμού στον τομέα ευθύνης του Π.Κ. Αταλάντης (19.623 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή 2011) που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται λόγω των επισκεπτών στα τουριστικά θέρετρα της περιοχής.

Ο χώρος ευθύνης του Π/Κ Αταλάντης που καλύπτει έκταση 714.717στρεμμάτων (περιοχή χαρακτηρισμένη ως Α’ επικινδυνότητας από το Δασαρχείο Αταλάντης λόγω της ύπαρξης πολλών δασικών εκτάσεων με πεύκα), οι μεγάλης έκτασης καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον τομέα ευθύνης του, η ύπαρξη μεταλλείων στην περιοχή, η αυξημένη κίνηση λόγω ύπαρξης διοδίων στην Τραγάνα (διέλευση μεταξύ άλλων και πολλών βαρέων οχημάτων) που έχει γίνει αιτία πρόκλησης πολλών  τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, το γεγονός ότι κατά τους χειμερινούς μήνες  παρουσιάζονται έντονα προβλήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών– Θεσσαλονίκης  στο ύψος του Μαρτίνου λόγω χιονοπτώσεων όπου και συγκροτείται ειδικό κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών , η ύπαρξη πολλών και μεγάλων βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή της Αταλάντης και της Λάρυμνας καθώς και  μικρότερων βιομηχανιών και βιοτεχνιών όπου έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα, η ενδεχόμενη εκδήλωση σεισμικής δραστηριότητας καθώς στον τομέα ευθύνης υπάρχει το ρήγμα της  Αταλάντης και τέλος η ανάγκη για καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών σε  ζητήματα  αρμοδιότητας της πυροσβεστικής υπηρεσίας που σήμερα διεκπεραιώνονται  στην Π.Υ. Λαμίας.

Ειδικά τη φετινή αντιπυρική περίοδο στο Δήμο Λόκρών αντιμετωπίσαμε πολλές και μεγάλες πυρκαγιές με μεγάλη επικινδυνότητα. Τα πραγματικά γεγονότα αποδεικνύουν την ορθότητα του πάγιου αιτήματος μας που είναι: α) η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης σε Πυροσβεστική Υπηρεσία βάσει και του ψηφίσματος διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λοκρών και β) η σύσταση νέων Πυροσβεστικών Κλιμακίων που θα καλύπτουν τον αυτοκινητόδρομο και τη δασική περιοχή Θεολόγου.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη μετεγκατάσταση δεδομένου ότι δεν επιλύει τα πραγματικά προβλήματα πυρόσβεσης της περιοχή μας και εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες κάλυψης του αυτοκινητοδρόμου.

Αποφασίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας από τη Δημοτική Αρχή στο χώρο που στεγάζεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αταλάντης την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 και την αποστολή του ψηφίσματος σε όλους τους αρμόδιους.

Ζητάμε συνάντηση για το θέμα με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας προκειμένου να εκθέσουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε Σταθμό, παραμονή της υπηρεσίας στην πόλη της Αταλάντης και σύσταση νέων Κλιμακίων σε Αυτοκινητόδρομο και Θεολόγο.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΕΚΕΝΤΕΣ

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΙΑΡΤΗΣ