Αταλάντη, 04.02.2021

 

4 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Φωταγώγηση κοινόχρηστων χώρων στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης

 

 

Η 4η Φεβρουαρίου, καθιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, στη σωστή ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με το Παράρτημα Λοκρίδας της Αντικαρκινικής Εταιρείας συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης των κατοίκων. Προκειμένου να μεταδώσει το μήνυμα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης του καρκίνου προχώρησε στη συμβολική φωταγώγηση με μπλε χρώμα της Πλατείας Δημαρχείου Αταλάντης και του πεζοδρόμου στο Δημοτικό κατάστημα Μαλεσίνας.

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου είναι διαφορετική απ’ ότι οι προηγούμενες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού άλλα όμως ιδιαίτερα σημαντική για να συμμετάσχουμε μέσα από την πρόληψη στη μάχη κατά του καρκίνου.

Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές δήλωσε σχετικά:

«Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου η σημερινή και η παρουσία της πανδημίας της προσδίδει ιδιαίτερο χρώμα.

Ο καρκίνος αποτελεί μία από τις βασικότερες αιτίες θανάτου. Η πρόληψη μέσω της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής, η έγκαιρη ανίχνευση και η διάγνωση είναι οι σύμμαχοί μας σε αυτή τη μάχη. Στηρίζουμε με ό,τι μέσο διαθέτουμε όλους και όλες που παλεύουν με αυτή τη νόσο. Το οφείλουμε, άλλωστε, απέναντι σε αυτούς που έχουμε ήδη χάσει.»