Αταλάντη, 11 Μαρτίου 2021

 

Συνάντηση Δημάρχου Λοκρών με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για το Καλύψω Αρκίτσας

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Δημήτριο Σταμάτη στην έδρα του Ταμείου στην Αθήνα με θέμα συζήτησης το ξενοδοχειακό συγκρότημα Calypso Club στην Αρκίτσα.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Calypso Club βρίσκεται στα όρια του Δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα στην Αρκίτσα και είναι κλειστό εδώ και περίπου 20 χρόνια. Έχει έκταση 98 στρέμματα, είναι παραθαλάσσιο και πολύ κοντά στην εθνική οδό.  Το 1997 περιήλθε στην κυριότητα του ΤΠΔ και έκτοτε παραμένει ανεκμετάλλευτο. Ως σήμερα έχουν γίνει δυο άγονοι διαγωνισμοί παραχώρησης του από το ΤΠΔ.

Επιδίωξη του Δήμου Λοκρών και της τοπικής κοινωνίας είναι το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο του ΤΠΔ να αξιοποιηθεί, καθώς αποτελεί βασικό εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή. Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Λοκρών ζήτησε να ενημερωθεί αναφορικά με τον προγραμματισμό του ΤΠΔ για το εν λόγω ακίνητο, ώστε να μπορέσει να γίνει και πάλι λειτουργικό και παραγωγικό για την τοπική οικονομία του Δήμου Λοκρών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι κοινός στόχος είναι η εύρεση λύσης που θα βοηθήσει την τοπική τουριστική ανάπτυξη. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Πρόεδρος του ΤΠΔ κ. Δημήτριος Σταμάτης είναι θετικός στην εκκίνηση διαδικασίας ενός νέου διαγωνισμού.