Αταλάντη, 12.03.2020

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό (COVID - 19) και τη λειτουργία του Δήμου Λοκρών

Ο Δήμος Λοκρών σε συνέχεια των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού ενημερώνει για τις αλλαγές που επέρχονται στη λειτουργία Δήμου και των δομών του. Η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και η χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού έχει ως συνέπεια τη μείωση του προσωπικού που εργάζεται στις υπηρεσίες του Δήμου μας.

Για το λόγο αυτό και για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους συνιστούμε στους πολίτες να περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες τις συναλλαγές με φυσική παρουσία στις δημοτικές υπηρεσίες και να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές όπου αυτό είναι εφικτό. Για παράδειγμα οι πληρωμές των λογαριασμών ύδρευσης μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά. Δεδομένου ότι η υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, καθίσταται αναγκαία η συνεργασία όλων μας για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα δημόσιας υγείας και για το λόγο αυτό συνιστάται η αποφυγή απόρριψης απορριμμάτων όταν οι κάδοι είναι γεμάτοι ή σε δημόσιους χώρους χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση της υπηρεσίας καθαριότητας (τηλ.: 22330 80158).

Σας καλούμε να τηρήσετε τις παραπάνω οδηγίες, καθώς και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για να προστατευτούμε όλοι μας και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, πάσχοντες από χρόνια προβλήματα υγείας, κ.ά.)

Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία κι όχι πανικό. Η σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής κι η συμμόρφωση στα μέτρα προφύλαξης που ανακοινώνονται από τους αρμόδιους φορείς θα βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.