Αταλάντη 10-4-2023

Συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αταλάντης του Δήμου Λοκρών στις Εορτές Εξόδου 2023 στο Μεσολόγγι.

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, όπως κάθε χρόνο, διοργανώθηκαν στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου οι Εορτές Εξόδου, εορτές μνήμης και τιμής για την επέτειο της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Πρόκειται για απότιση τιμής στην κορυφαία ιστορική πράξη αυτοθυσίας που συγκλόνισε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Φέτος τιμήθηκε η 197η επέτειος της Εξόδου με σειρά εκδηλώσεων οι οποίες κορυφώθηκαν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.

Εκ μέρους του Δήμου Λοκρών συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική Αταλάντης που έδωσε και φέτος το παρών μετά από κάλεσμα του Δήμου Μεσολογγίου. Εμφανίστηκε το Σάββατο 8 Απριλίου στην μεγάλη πομπή στην 13η θέση από το σύνολο των 25 Φιλαρμονικών  Σωμάτων που συμμετείχαν με επίτιμο καλεσμένο τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, και την Κυριακή 9 Απριλίου ηγήθηκε της πομπής με σύνολο 26 Φιλαρμονικών και επίτιμη καλεσμένη την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος συνόδευσε τη Δημοτική Φιλαρμονική Αταλάντης του Δήμου Λοκρών στις διήμερες εκδηλώσεις και ευχήθηκε στα μέλη της να έχουν πάντα επιτυχίες.

Η συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αταλάντης για μια ακόμη χρονιά είναι τιμή και αναγνώριση των προσπαθειών του αρχιμουσικού κ. Κωνσταντίνου Μπότσικα και των μαθητών και μελών της που συνεχίζουν να προοδεύουν, να βελτιώνονται και να εκπροσωπούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή μας.