Αταλάντη, 5 Ιουνίου 2024

 

Δράση  ενημέρωσης για την πρόληψη και τις εξαρτήσεις από παράνομες ή νόμιμες ουσίες από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στους καταυλισμούς Ρομά του Δήμου Λοκρών

 

Την Τρίτη  4 Ιουνίου  2024 στις 11:00 εκ μέρους του Δήμου Λοκρών η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας  κ. Βλαχομήτρου Αθανασία, η Αν. Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού  κ. Άννα Παπαναγιώτου καθώς και  τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λοκρών σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης με θέμα «Εξαρτήσεις από παράνομες ή νόμιμες ουσίες (ναρκωτικά, αλκοόλ, παθολογική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια)»  με τη συμμετοχή 60 ενηλίκων Ρομά.

Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου για τις νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και  τις υπηρεσίες που προσφέρονται  για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων καθώς και τους κινδύνους που συνδέονται  με τη χρήση τους. 

Στόχος της δράσης ήταν η ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των Ρομά και ο περιορισμός των επιβλαβών συνεπειών που απορρέουν από την εξάρτηση.

Ακολούθησε διάλογος και σχολιασμός δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ομάδες αυτές.