Αταλάντη 05-06-2024

 

 

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τον Δήμο Λοκρών σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης και το Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  η δράση καθαρισμού των παραλιών Παλιομάγαζα και Σκάλα Αταλάντης  του Δήμου Λοκρών στις 09:00 από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης και το Γ’ Λιμενικό Σώμα Σκάλας Αταλάντης. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου συνοδεία του υποδιευθυντή τους κ. Λεωνίδα Καρατράντου και εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με τους Ανθυπασπιστές του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιο Παπαγεωργίου, κ. Μάκη Νικολόπουλο, και τον Επικελευστή κ. Βασίλειο Κοκορέτση κατάφεραν να συγκεντρώσουν έναν μεγάλο όγκο σκουπιδιών από τις παραλίες.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές στο πλαίσιο της ομιλίας του προς τους μαθητές για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ανέφερε μεταξύ άλλων και την σημασία του υδροβιότοπου στην λιμνοθάλασσα στα Παλιομάγαζα και τόνισε την ανάγκη για μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον εξαιτίας και της κλιματικής αλλαγής που έχει επηρεάσει την θερμοκρασία του πλανήτη και οδηγεί σε λειψυδρία και φυσικές καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα.  

Παρευρέθηκαν στην δράση ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παναγιούλα Καζάνα, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, μέλη του Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης και οι εκπαιδευτικοί και μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης.