Αταλάντη 15-7-2024

 

23ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Εξάρχου Δήμου Λοκρών «Η κληρονομιά μας σε κίνηση»

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 23ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Εξάρχου, «Η κληρονομιά μας σε κίνηση» που έλαβε χώρα το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 στις 20:30 στην Πλατεία Εξάρχου του Δήμου Λοκρών. Το Φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λοκρών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Κοινότητα Εξάρχου και ο Σύλλογος Γυναικών Εξάρχου «Υάμπολις».

Συμμετείχαν τα χορευτικά του Συλλόγου Γυναικών Εξάρχου «Υάμπολις», το Χορευτικό Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λάρυμνας και η Χορευτική Ομάδα Συλλόγου Γυναικών Μακρακώμης που παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία, την Δυτική Θράκη, την Ανατολική Ρωμυλία, την Ήπειρο, τη Μικρά Ασία και τη Ρούμελη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής κ. Ιωάννης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Αθανασία Βλαχομήτρου. Από το Δήμο Λοκρών παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αθανάσιος Αγγελής, ο Αντιδήμαρχος Δαφνουσίων κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Εξάρχου κ. Αθανάσιος Σανιδάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαποδίου κ. Χρήστος Βαποράκης και πλήθος κόσμου.