«Δημιουργία Μητρώου Νέων με σκοπό την προκήρυξη εκλογών για τη συγκρότηση Δημοτικού Συμβουλίου ή Τοπικών Συμβουλίων Νέων στο Δήμο Λοκρών».

 

 

Οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο νέων διαγράφονται αυτοδικαίως μετά τη συμπλήρωση του 28ου έτους της ηλικίας τους, εκτός αν έχουν εκλεγεί στο Συμβούλιο, οπότε διατηρούν την ιδιότητά τους μέχρι τη λήξη της θητείας τους. Για τη συμπλήρωση του 15ου έτους της ηλικίας θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης η 1η Ιανουαρίου, όλων όσοι γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο, ενώ για τη συμπλήρωση του 28ου έτους της ηλικίας θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης η 31η Δεκεμβρίου.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων (ΔΣΝ) είναι ένας θεσμός που δίνει φωνή στους νέους του δήμου μας. Αποτελείται από νέους που επιθυμούν να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων και στη διαμόρφωση πολιτικών που τους αφορούν άμεσα. Το ΔΣΝ λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ των νέων και των αιρετών αρχών του δήμου, προωθώντας τις ανησυχίες, τις ιδέες και τις προτάσεις των νέων σε θέματα όπως η υγεία, η κοινωνία, η εκπαίδευση, η απασχόληση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Το Συμβούλιο των Δημοτικών ή Κοινοτικών Συμβουλίων Νέων είναι: Πενταμελές, σε δήμους ή κοινότητες έως είκοσι χιλιάδες κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.

Το ΔΣΝ υλοποιεί ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των νέων στον δήμο μας. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν:

– Διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για την προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού.

– Συμβολή σε προγράμματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

– Υποστήριξη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

– Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.

– Συνεργασία με άλλους φορείς και οργανισμούς για την προώθηση των δικαιωμάτων και των αναγκών των νέων.