Αταλάντη, 02.09.2020

 

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Φθιώτιδας για τους δολωματικούς ψεκασμούς στο πλαίσιο του προγράμματος δακοκτονίας

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΕΡ/ΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

Λαμία, 28.08.2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενημερώνουμε τους ελαιοπαραγωγούς της Π.Ε.Φθιώτιδας, ότι, έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί σε όλες τις ελαιοκομικές Τοπικές Κοινότητες, τρεις δολωματικοί ψεκασμοί στα πλαίσια του προγράμματος της δακοκτονίας. Η υπηρεσία μας βρίσκεται σε εγρήγορση και όπου απαιτηθεί θα προχωρήσει άμεσα στην διενέργεια δολωματικού ψεκασμού.

Ωστόσο στο δίκτυο παγίδευσης της υπηρεσίας μας σε αρκετές Τοπικές Κοινότητες καταγράφηκαν υψηλοί δακοπληθυσμοί στην τελευταία αλλαγή στις 26 & 27 Αυγούστου, που πραγματοποίησαν οι παγιδοθέτες του προγράμματος δακοκτονίας

Η καταπολέμηση του δάκου κατά την φετινή περίοδο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη κυρίως λόγω των αυξημένων πληθυσμών κατά το τέλος της προηγούμενης περιόδου και των μέχρι σήμερα ευνοϊκών καιρικών συνθηκών για την ανάπτυξή του.

Δεδομένων όλων των ανωτέρω και του γεγονότος ότι σε ορισμένες περιοχές με μικρά ποσοστά καρποφορίας η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας είναι μειωμένη, συνίσταται οι ελαιοπαραγωγοί της Π.Ε.Φθιώτιδας να παραμείνουν σε εγρήγορση, να παρακολουθούν την εξέλιξη του ελαιόκαρπου τους και εφόσον υπάρξει αναγκαιότητα, να προχωρούν στις κατάλληλες επεμβάσεις χρησιμοποιώντας μόνο εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, πάντοτε σε συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους τους. Εφαρμόζοντας την καταλληλότερη μέθοδο καταπολέμησης, η οποία θα πρέπει να συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο προϊόν, στο χρήστη και στο περιβάλλον.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής τηλ.:2231353171 & Γ.Α.Ο. Στυλίδας 2238022351. 

 

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Π.Ε.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ