Αταλάντη, 7 Δεκεμβρίου 2021

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στο Δήμο Λοκρών

 

Το Δήμο Λοκρών επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός συνοδευόμενος τους συνεργάτες του, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας κ. Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, τη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Φθιώτιδας κα Αθανασία Ζωβοίλη κ.ά..

Ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι, μέλη τοπικών συμβουλίων και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λοκρών είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν τον Περιφερειάρχη και από κοινού να δουν την πρόοδο των εργασιών στο λιμάνι της Αρκίτσας και στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Λοκρών στην Αταλάντη όπου έγινε αναφορά στο σύνολο των έργων που περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και αφορούν στο Δήμο Λοκρών.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός παρουσίασε αναλυτικά τα έργα που υλοποιεί ή πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια στα όρια του Δήμου Λόκρων και ανέπτυξε τυχόν δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί, ώστε σύντομα όλα τα έργα της Περιφέρειας στο Δήμο Λοκρών να είναι σε εξέλιξη.

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές στο πλαίσιο της σύσκεψης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στην αρχή της θητείας μου ως Δήμαρχος Λοκρών συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη κ. Φ. Σπανό και θέσαμε τις βάσεις για να ξεμπλοκάρει το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το Δήμο Λοκρών.

Σε διαδοχικές συναντήσεις πιέσαμε επιτακτικά και θέσαμε την ανάγκη να επανεκκινήσει η υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και πλέον έχουν τεθεί σε σειρά τα έργα του Δήμου Λοκρών και οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην Περιφέρεια. Οι όποιες υστερήσεις σε εκταμιεύσεις σχετίζονται με γενικότερες καθυστερήσεις του ΠΔΕ λόγω χρηματοδότησης των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία κατά προτεραιότητα.

Τέλος, πρέπει να προταχθεί από το έργο του δρόμου Αταλάντη – Σκάλα Αταλάντης η είσοδος της πόλης για λόγους κυκλοφοριακής οδικής ασφάλειας.»