Αταλάντη, 07.04.2020

Αλληλεγγύη και ανθρωπιά για τους συμπολίτες μας που πλήττονται

Η πανδημία του κορωνοϊού εμφανίστηκε στη χώρα μας σε μια περίοδο που φαινόταν ανάκαμψη και επιστροφή στην κανονικότητα. Τα νέα δεδομένα έχουν ανατρέψει την καθημερινότητα και τις προοπτικές της χώρας μας. Εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται από τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης απέναντι στην πανδημία. Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι μεγάλες και θα πλήξουν σε ευρύ φάσμα την οικονομική δραστηριότητα, αλλά πρωτίστως θα πλήξουν ανθρώπους.

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα στο σπίτι μας, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης. Κάποιες οικογένειες θα δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο φέτος εξαιτίας της νέας οικονομικής πραγματικότητας.

Σε συνέχεια της απόφασης της 2ας Απριλίου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) που αποφάσισε ομόφωνα την εθελοντική διάθεση του 50% του μισθού των Δημάρχων Στερεάς Ελλάδας για τους επόμενους 2 μήνες σε Δομές Υγείας, που χωροθετούνται εντός του Δήμου τους ή εντός της Περιφέρειας ή στον κεντρικό λογαριασμό, που έχει δημιουργηθεί για την καταπολέμηση του κορωνοϊού COVID-19 επέλεξα να διαθέσω το 50% του μισθού μου για τους επόμενους 2 μήνες στο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λοκρών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Βοήθεια στο Σπίτι (Δομή Μαλεσίνας που υπάγεται στο Ν.Π.Δ.Δ.) κ.α.

Οι αιρετοί των ΟΤΑ πρώτου βαθμού έχουμε χαμηλές αποδοχές, αλλά στην αλληλεγγύη και στην ανθρωπιά έχουμε αποδείξει πως ξέρουμε να προσφέρουμε με αίσθημα υψηλής ευθύνης.

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών