Αταλάντη, 10 Αυγούστου 2021

 

Άμεσα ολοκληρώθηκε η αυτοψία των ακινήτων που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 6ης Αυγούστου 2021 στον ΟΣΜΑΕΣ του Δήμου Λοκρών

 

Το Κλιμάκιο της Επιτροπής Αυτοψιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησε, στο διάστημα 9-10 Αυγούστου, ελέγχους σε 23 κατοικίες που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 6ης Αυγούστου 2021 στον ΟΣΜΑΕΣ της Κοινότητας Μαλεσίνας του Δήμου Λοκρών. Από την αυτοψία προέκυψαν 3 σπίτια «κόκκινα» (προς κατεδάφιση), ενώ τα υπόλοιπα είναι επισκευάσιμα. Ο Δήμος Λοκρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, φρόντισε να προσκληθεί το Κλιμάκιο άμεσα και ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η αυτοψία.

Ο Δήμαρχος Λοκρών, Αθανάσιος Ζεκεντές, δήλωσε: «Η πυρκαγιά της 6ης Αυγούστου 2021 στον ΟΣΜΑΕΣ και τη Μαλεσίνα προκάλεσε πολλές καταστροφές. Ο Δήμος Λοκρών επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ελληνική Αστυνομία, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Δασαρχείο Αταλάντης, ΟΣΜΑΕΣ, Ελληνικός Στρατός, ΕΠΟΜΕΑ) και τους πολίτες εθελοντές καταφέραμε να περιορίσουμε την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Από την επόμενη της κατάσβεσης σε συνεργασία αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, της Περιφέρειας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του ΕΛΓΑ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για την καταγραφή των καταστροφών είτε σε κατοικίες είτε σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες που επλήγησαν. Ευχαριστώ όλους συνέδραμαν.»

Τέλος, στο πλαίσιο πυροπροστασίας της περιοχής καλούνται οι κάτοικοι του ΟΣΜΑΕΣ που καθαρίζουν τα οικόπεδά τους να αποθέτουν τα κλαδέματά τους στο ΣΜΑ Μαλεσίνας και όχι ανεξέλεγκτα σε κοινόχρηστα σημεία, όπου μπορούν να αποτελέσουν εστία ανάφλεξης.