Αταλάντη 18-04-2022

 

Προτεραιότητα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λοκρών είναι η διατήρηση καθαρών κοινόχρηστων χώρων και δρόμων στο Δήμο μας.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος θέλει αρωγούς τόσο τους μόνιμους κατοίκους, όσο και τους πολυάριθμους παραθεριστές και επισκέπτες.

Με την παρούσα επιστολή, επιζητούμε τη συνεργασία των δημοτών για τη μείωση της αυθαίρετης και ανεξέλεγκτης εναπόθεσης ογκωδών απορριμμάτων (καναπέδες, έπιπλα, στρώματα κ.α.) και προϊόντων κηπουρικών εργασιών (κλαδέματα, γκαζόν, φύλλα κ.α.) που είναι ιδιαίτερα έντονα σε όγκο την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Λοκρών, μικρές ποσότητες προϊόντων κηπουρικών εργασιών, μπορούν να τοποθετούνται σε καλά κλεισμένους και ανθεκτικούς σάκους ή σε καλά δεμένα δεμάτια, πλησίον των κάδων αποκομιδής απορριμμάτων.

Για την απόρριψη μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων κηπουρικών εργασιών ή ογκωδών αντικειμένων, θα πρέπει υποχρεωτικά να προηγείται από τους ενδιαφερόμενους, επικοινωνία με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λοκρών στο τηλ: 22330 – 80158 ή στο email: grafeiokiniseos.lokron@gmail.com για να προγραμματίζεται η αποκομιδή τους.

 

  • Για ογκώδη απορρίμματα, προϊόντα κλαδέματος δέντρων, θάμνων και λοιπών κηπευτικών ειδών και χόρτων όπως ορίζονται στο αρθ. 3.1 παρ. γ. του κανονισμού καθαριότητας με όγκο άνω του μισού της χωρητικότητας ανοικτού ημιφορτηγού, επιβάλλεται τέλος αποκομιδής 50,00 ευρώ ανά φορτηγό που θα χρησιμοποιηθεί.

 

  • Για ογκώδη απορρίμματα, παλιά έπιπλα , στρώματα κλπ όπως ορίζονται στο αρθ. 3.1 παρ. ε. του κανονισμού καθαριότητας, με βάρος άνω των 50-70 κιλών, επιβάλλεται τέλος αποκομιδής 50,00 ευρώ ανά φορτηγό που θα χρησιμοποιηθεί.

 

Εναλλακτικά, όσοι διαθέτουν κατάλληλο μέσο μεταφοράς, μπορούν να απορρίψουν χωρίς χρέωση τα αντικείμενα αυτά, κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία, είτε στο Σ.Μ.Α. Αταλάντης είτε στο Σ.Μ.Α. Μαλεσίνας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ευελπιστούμε για τη συνεργασία όλων ώστε οι κοινοί στόχοι για έναν καθαρότερο Δήμο, να επιτυγχάνονται χωρίς παραβάσεις και διοικητικά μέτρα.

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

Μιχάλης Παπανικολάου