Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για την προοπτική διείσδυσης του ελληνικού ελαιολάδου & των προϊόντων αγροδιατροφής στην Ολλανδική αγορά

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Χάγης στην Ολλανδία, προτίθεται να διοργανώσει ενημερωτικό webinar για τις προοπτικές διείσδυσης & διάθεσης των προϊόντων αγροδιατροφής και κυρίως της ελιάς και του ελαιολάδου στην Ολλανδική αγορά και στα καταστήματα τροφίμων.

Το πραγματικό μερίδιο του ελληνικού ελαιολάδου στην Ολλανδία είναι σχετικά μικρό. Συνεπώς, το ελληνικό ελαιόλαδο έχει το περιθώριο να κερδίσει έδαφος. Οι ελληνικές ελιές έχουν μια καλά εδραιωμένη θέση στην ολλανδική αγορά (δείτε στο σύνδεσμο σχετική έρευνα):

https://agora.mfa.gr/infofiles/OLIVE%20OIL%20AND%20OLIVES%20Market%20resarch%20nl.pdf

Τα τελευταία χρόνια, οι Ολλανδοί έχουν σημειώσει μια προοδευτική αλλαγή στη συμπεριφορά τους εστιάζοντας περισσότερο στη σημασία των υγιεινών και φυσικών τροφίμων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ολλανδική Στατιστική Υπηρεσία, η Ολλανδία πραγματοποιεί όλο και περισσότερες εισαγωγές από την Ελλάδα. Το 2020, τα ελληνικά προϊόντα στον τομέα τροφίμων σημείωσαν ρεκόρ εξαγωγών προς την Ολλανδία φθάνοντας σχεδόν στα 160 εκατομμύρια.

Όσες επιχειρήσεις (παραγωγοί/μεταποιητές/έμποροι) ενδιαφέρονται, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής προκειμένου να οργανώσουμε τις λεπτομέρειες πραγματοποίησης της ενημερωτικής εκδήλωσης.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1DDZCanrcvdRaOiX5gIDjfKQJHNtJ1ELPz2lUvS8Ofp50WA/viewform?usp=sf_link

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ