Αταλάντη, 15 Απριλίου 2022

 

Αντιπλημμυρικά έργα στο περιαστικό δάσος Αταλάντης

 

Την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα στο περιαστικό δάσος στη θέση "Βουνό Ρόδα" της Αταλάντης του Δήμου Λοκρών.

Στις 6 Αυγούστου 2020 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά που απείλησε το περιαστικό δάσος της Αταλάντης. Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες εναέριων και επίγειων μέσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου Λοκρών, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δασαρχείου Αταλάντης και εθελοντών περιορίστηκε η εξάπλωση της φωτιάς.

Αμέσως μετά την πυρκαγιά ο Δήμαρχος Λοκρών συγκάλεσε σχετική σύσκεψη για την αποκατάσταση των επιπτώσεων της πυρκαγιάς παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση μελέτης από το Δήμο Λοκρών και του έργου της αντιπλημμυρικής θωράκισης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την τεχνική συνδρομή του Δασαρχείου Αταλάντης. 

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χώρο του περιαστικού δάσους που κάηκε στην Αταλάντη, από τον Δήμαρχο Λοκρών κ.Θανάση Ζεκεντέ, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάντζα και την δασολόγο κα. Εύη Κρόμπα, όπου σε συνέχεια υπογραφής προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας είναι σε εξέλιξη το έργο.

Στο έργο περιλαμβάνεται η κοπή των καμένων δέντρων που πρέπει να υλοτομηθούν και η κατασκευή κορμοφραγμάτων και κλαδοδεμάτων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης της Αταλάντης και την διαφύλαξη του εδάφους από τη διάβρωση.