Αταλάντη, 24.06.2021

 ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ

Ο Δήμος Λοκρών για το 2021 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης βραβεύτηκε από το θεσμό της «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ» για τρεις ακτές: ΣΚΑΛΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ, ΣΧΟΙΝΙΑΣ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ. Φέτος η ΣΚΑΛΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ βραβεύτηκε 16η συνεχόμενη φορά, ενώ οι ακτές ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ και ΣΧΟΙΝΙΑΣ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ βραβεύτηκαν για 5η συνεχόμενη φορά.

Σήμερα, ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές και αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Ντέλιος έκαναν την έπαρση των γαλάζιων σημαιών στις 3 βραβευμένες παραλίες.

Η βράβευση των ακτών από το θεσμό της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ έχει να κάνει με την οργάνωση της ακτής, τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα των νερών κολύμβησης. Η ποιότητα των νερών κολύμβησης σε όλες τις ακτές του Δήμου παρακολουθείται από διαπιστευμένο εργαστήριο από αρχές Μαΐου έως τέλος Οκτωβρίου κάθε έτους και τα αποτελέσματα τους πιστοποιούν ότι ο Δήμος διαθέτει καθαρές ακτές.

Όλες οι ακτές του Δήμου Λοκρών είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες και κατοίκους του Δήμου μας για να τις απολαύσουν.