Αταλάντη, 1 Ιουλίου 2022

 

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΡΕΙΣ  ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ

 

Ο Δήμος Λοκρών για το 2022 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης βραβεύτηκε από το θεσμό της «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ» για τρεις ακτές: ΣΚΑΛΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ, ΣΧΟΙΝΙΑΣ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ. Φέτος η Σκάλα Αταλάντης βραβεύτηκε 17η συνεχόμενη φορά, ενώ οι ακτές Κυανή Ακτή Λιβανατών και Σχοινιάς Λιβανατών βραβεύτηκαν για 6η συνεχόμενη φορά.

 

Σήμερα, παρουσία του Δήμαρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ και της αρμόδιας Αντιδήμαρχου Μαρίας Τζανάκακη έγινε η έπαρση των γαλάζιων σημαιών στις τρεις βραβευμένες παραλίες. 

 

Η βράβευση των ακτών από το θεσμό της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ έχει να κάνει με την οργάνωση της ακτής, τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα των νερών κολύμβησης. Η ποιότητα των νερών κολύμβησης σε όλες τις ακτές του Δήμου παρακολουθείται από διαπιστευμένο εργαστήριο από αρχές Μαΐου έως τέλος Οκτωβρίου κάθε έτους και τα αποτελέσματα τους πιστοποιούν ότι ο Δήμος Λοκρών διαθέτει καθαρές ακτές.

 

Όλες οι ακτές του Δήμου Λοκρών είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες και κατοίκους του Δήμου μας για να τις απολαύσουν. Παράλληλα στις παραλίες της Σκάλας Αταλάντης και του Σχοινιά Λιβανατών υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη για την ασφάλεια των λουομένων από τις 10:00 ως τις 18:00.