Αταλάντη, 19 Μαρτίου 2021

 

Αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Μαλεσίνα και στην είσοδο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ προχώρησε σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 στη διενέργεια rapid test Covid-19 με τη μέθοδο drive through testing και χωρίς ραντεβού μπροστά στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας και στην είσοδο του εργοστασίου της  ΛΑΡΚΟ για τους εργαζομένους και τους κατοίκους του οικισμού.

Οι δημότες και οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στις δειγματοληψίες. Πιο συγκεκριμένα στη Μαλεσίνα πραγματοποιήθηκαν 234 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 από τους οποίους προέκυψε 1 θετικό δείγμα, ενώ στην είσοδο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιήθηκαν 150 δειγματοληψίες στο σύνολο τους αρνητικές σε Covid-19.

Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές δήλωσε: «Ευχαριστώ τους πολίτες που προσήλθαν στις διαδικασίες δειγματοληψιών, καθώς και τα κινητά κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας για τις σημερινές δειγματοληψίες.

Τα σημερινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την ορθότητα των αυστηρών μέτρων που επιβλήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς η εφαρμογή τους έσωσε ζωές και βοήθησε στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας στο Δήμο Λοκρών και ιδιαίτερα στη Μαλεσίνα. Ωστόσο, έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας για να αισθανθούμε ασφαλείς. Η τήρηση των μέτρων της μάσκας, των αποστάσεων και της αντισηψίας είναι επιβεβλημένη για εξαλειφτεί ο κορωνοϊός στην περιοχή μας.

Τα τραγικά αποτελέσματα του εφησυχασμού, της κόπωσης των κατοίκων και της προπαγάνδας των αρνητών του κορωνοϊού είναι δεκάδες συμπολίτες μας να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και ήδη να μετράμε 9 ανθρώπινες απώλειες σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκ των οποίων οι 7  από τη Μαλεσίνα και οι 2  από το Καλαπόδι, ανάμεσα στους οποίους και ένας νέος άνθρωπος, μόλις 38 ετών, από τη Μαλεσίνα.

Ο ιός τιμωρεί. Με γνώμονα τη δημόσια ασφάλεια καλώ όλους τους κατοίκους να επιδείξουν ατομική ευθύνη. Με συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης που αντιμετωπίσαμε πρέπει να μας διδαχτούμε να είμαστε υπεύθυνοι και προσεκτικοί για τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.»