Αταλάντη, 12 Μαρτίου 2021

 

Αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Μαλεσίνα και στις Λιβανάτες

 

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την ομάδα διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχώρησε σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου στη διενέργεια rapid test Covid-19 με τη μέθοδο drive through testing και χωρίς ραντεβού στους κατοίκους της Μαλεσίνας και των Λιβανατών.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Μαλεσίνα

Η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας πραγματοποίησε 290 ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 από τους οποίους προέκυψαν 29 θετικά δείγματα.

  • Λιβανάτες

Η ομάδα διαχείρισης Covid 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε 240 ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 από τους οποίους προέκυψαν 2 θετικά δείγματα.

Επιπλέον, διενεργήθηκαν από την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας 50 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στους εργαζομένους της ΕΖΑ, στο σύνολο τους αρνητικοί.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές ευχαριστεί τους πολίτες που προσήλθαν στις δυο διαδικασίες δειγματοληψίας, το κινητό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας, καθώς και την κινητή ομάδα διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις δράσεις δειγματοληψίας που έγιναν στη Μαλεσίνα και στις Λιβανάτες.

Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών δείχνουν τη σταθεροποίηση της διασποράς του ιού στο Δήμο μας και μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε πως με την αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί μπορούμε το επόμενο χρονικό διάστημα να καταφέρουμε με την κοινή προσπάθεια όλων μας να αποκατασταθεί η υφιστάμενη επιδημιολογική εικόνα στο Δήμο Λοκρών.