Αταλάντη, 23 Απριλίου 2021

 

Αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Δήμο Λοκρών

 

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας προχώρησε σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 στη διενέργεια rapid tests Covid-19 για κατοίκους, αιρετούς και εργαζομένους του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη και στη Μαλεσίνα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Αταλάντη

Πραγματοποιήθηκαν 87 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στην πλατεία της Αταλάντης, για πεζούς, από τους οποίους προέκυψαν 2 θετικά δείγματα. Επιπλέον, κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν προέκυψε από τους 32 αιρετούς και εργαζομένους που έκαναν το rapid test στο Δημαρχείο.

  • Μαλεσίνα

Πραγματοποιήθηκαν 125 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, μπροστά στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας, με τη μέθοδο drive through testing. Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών ήταν στο σύνολό τους αρνητικά σε Covid-19.

Ο Δήμος Λοκρών θα συνεχίσει αντίστοιχες δράσεις και στο μέλλον. Ο Δήμαρχος Λοκρών, ο οποίος συμμετείχε στη δειγματοληψία στο Δημαρχείο, ευχαριστεί όσους που προσήλθαν στις διαδικασίες δειγματοληψίας, καθώς και τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν το δραστικό περιορισμό των νέων μολύνσεων στο Δήμο Λοκρών και επιτρέπουν αισιοδοξία για το μέλλον.

Στο σύνολο του Δήμου Λοκρών από 29 Ιανουαρίου έως σήμερα 23 Απριλίου διενεργήθηκαν από τις κινητές ομάδες δειγματοληψίας 35 δράσεις, με λήψη 6.256 δειγμάτων (που αντιστοιχεί στο 31,9% του πληθυσμού) και εντοπίστηκαν 203 θετικά δείγματα (ποσοστό θετικότητας 3,2%).