Αταλάντη, 31 Δεκεμβρίου 2021

 

Αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Λοκρών

 

Το 2021 ήταν μια χρονιά κορύφωσης της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid – 19 με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στην κοινωνική ζωή, στην οικονομική δραστηριότητα, στην εκπαιδευτική διαδικασία, στη λειτουργία των υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας και την ομάδα Covid -19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της νόσησης υλοποίησαν το 2021 83 δειγματοληψίες στις οποίες συμμετείχαν 9.492 άτομα,  εκ των οποίων 252 άτομα, ήτοι 2,7%, διαγνώστηκαν θετικά. Τα νούμερα συμμετοχής δείχνουν το μέγεθος της προσπάθειας που έγινε και τα αποτελέσματα τους τη σημασία των δράσεων δειγματοληψίας για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

                                                                       

Σήμερα, τελευταία ημέρα του έτους το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας προχώρησε στη διενέργεια rapid tests Covid-19 για τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών στις Λιβανάτες και στη Μαλεσίνα, όπου υπήρχαν αυξημένες ενδείξεις για εξάπλωση της πανδημίας. Τα αποτελέσματα επιβάλλουν αυξημένη προφύλαξη για προστασία για τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα:

  • Λιβανάτες

          Πραγματοποιήθηκαν 111 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος από τους οποίους προέκυψαν 10 θετικά κρούσματα.

  • Μαλεσίνα

          Πραγματοποιήθηκαν 155  έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στο Δημοτικό Κατάστημα από τους οποίους προέκυψαν 16 θετικά κρούσματα.

 

Ο Δήμος Λοκρών θα συνεχίσει αντίστοιχες δράσεις και στο 2022.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές επαινεί τους χιλιάδες κατοίκους του Δήμου που προσήλθαν στις διαδικασίες δειγματοληψιών στο σύνολο του 2021 και ευχαριστεί ιδιαίτερα τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας για την πολύτιμη υγειονομική συνδρομή τους στην έγκαιρη διάγνωση του Covid - 19.