Αταλάντη, 29 Νοεμβρίου 2023

 

Χάλκινο βραβείο για τον Δήμο Λοκρών στα Circular Economy Αwards 2023 για την ανακύκλωση ρούχων

 

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Radisson Blu Park Hotel η Τελετή Απονομής Βραβείων των νικητών των Circular Economy Awards 2023. Στόχος των Circular Economy Αwards 2023, που διοργάνωσε για 5η χρονιά η BΟUSSIAS Events, είναι να αναγνωριστούν οι επιχειρήσεις, οργανισμοί και πάροχοι σχετικών υπηρεσιών και λύσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική πορεία στην:

  • προώθηση της κυκλικής οικονομίας
  • αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων
  • ελαχιστοποίηση των παραγομένων στερεών αποβλήτων
  • ενίσχυση και αναβάθμιση της ανακύκλωσης όλων των ρευμάτων αποβλήτων
  • ενεργειακή αξιοποίηση των παραγομένων στερεών αποβλήτων

Ο Δήμος Λοκρών έλαβε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Circular Economy Public & Region Sector στα Circular Economy Awards 2023 με την υποψηφιότητα «Textile & Clothing Recycling στο Δήμο Λοκρών». Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Λοκρών, κ. Αθανάσιος Ζεκεντές.

Ο Δήμος Λοκρών, αφοσιωμένος στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας, επενδύει στην ανακύκλωση, ανάκτηση, και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Σε συνεργασία με την εταιρεία East West Greece, ο Δήμος υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, το οποίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση κάδων, με συλλογή, μεταφορά και διάθεση προς επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση. Οι πολίτες μπορούν να αφήνουν παλαιά ρούχα, υποδήματα, λευκά είδη, και αξεσουάρ σε κάδους μωβ χρώματος, με τα κατάλληλα είδη να διατίθενται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα υπόλοιπα να οδηγούνται για ανακύκλωση.

Από τη δράση, προκύπτουν άμεσα και έμμεσα οφέλη για το Δήμο, τους κατοίκους του, και το περιβάλλον. Μειώνεται η ποσότητα των απορριμμάτων που οδηγούνται σε ταφή, αυξάνει η ανακύκλωση και η ανάκτηση.

Η βράβευση στα Circular Economy Awards αποτελεί αναγνώριση της δέσμευσης του Δήμου Λοκρών για βιώσιμες πρακτικές και καινοτόμες λύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης. Ο Δήμος Λοκρών συνεχίζει να πρωτοστατεί στις προσπάθειες για ένα υπεύθυνο, βιώσιμο και πράσινο μέλλον.