Αταλάντη, 21 Δεκεμβρίου 2022

 

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες του ΔΩΑ στην Αταλάντη: «Christmas Concert» και «Xmas Staaars»

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης με τίτλο «Christmas Concert» στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19:30, μεταφέροντας μας τη συγκίνηση και την κατάνυξη των ημερών των Χριστουγέννων με γνωστές άριες κλασικού ρεπερτορίου και με έργα για κιθάρα και duo κιθάρα κλασικών συνθετών. Το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Coro divers(e)tà» ερμήνευσε την Λειτουργία των Καλάντων «Ceremony of Carols», μία απαιτητική και εκτενή χορωδιακή σύνθεση του Άγγλου συνθέτη Μπέντζαμιν Μπρίττεν,  στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι συντελεστές της εκδήλωσης ήταν:

-Σταύρος Ξύνδας (κιθάρα)

-Γιώργος Παγκράτης (κιθάρα)

-Δημήτρης Κασούνης (κιθάρα)

-Coro divers(e)tà

Soprani I: Ελισάβετ Κουφοπούλου, Πολυτίμη Παπαδοπούλου, Δέσποινα Μπουρογιάννη, Μυρσίνη Καλυβιώτη

Soprani II: Κωνσταντίνα Βρεττού, Βασιλεία Παπαρήγα, Δήμητρα Χασούρα

Alti: Νικολέτα Κωστοπούλου, Μαίρη Πέγκα

- Άννα Μουζάκη (Διεύθυνση)

- Πάνος Λουμάκη (πιάνο)

 

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο αιδεσιμότατος π. Δημήτριος Βούλγαρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νικόλαος Ανεστάκος, κ. Μάιτα Γιαννοπούλου, κ. Βάσω Παλαιολόγου Σίμου και κ. Μιχάλης Παπανικολάου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας κ. Σωτήριος Σκαρμούτσος, καθώς και πλήθος κόσμου και επισκεπτών.

Με τεράστια επιτυχία και με την παρουσία πλήθους επισήμων και κοινού πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κωνσταντίνειου Πνευματικού Κέντρου Αταλάντης η ετήσια  χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης με τίτλο «Xmas Staaars».

Οι μαθητές του Ωδείου ερμήνευσαν  χριστουγεννιάτικες και άλλες μελωδίες με την υποστήριξη των καθηγητών τους: Μαργαρίτα Παλαιολόγου (πιάνο), Μαρία Κεχαγιά  (πιάνο), Ελισάβετ Ντοτμασέι (βιολί), Σταύρο Ξύνδα (κιθάρα), Ερμή Σουλτανόπουλο (κιθάρα), Μιχάλη Καζάνα (μπουζούκι) και την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Άννας Μουζάκη.

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος και κ. Παγώνα Δάρα, ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Παπανικολάου,  πλήθος κόσμου και επισκεπτών.