Δελτίο Τύπου

Την 26 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, στην κεντρική πλατεία Ατάλαντης, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση«Τα Χριστούγεννα αντηχούν στην εκκλησία», υπό την αιγίδα του Δήμου Λοκρών και του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης. Η Βυζαντινή- Παραδοσιακή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Ιωακείμ, έψαλαν εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα, ενώ η εκδήλωση διανθίστηκε από αποσπάσματα χριστουγεννιάτικων κειμένωνελλήνων λογοτεχνών και εκκλησιαστικών κειμένων.

Με την παρουσία τους τίμησαν ιδιαίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, οι Πανοσιολογιώτατοι Δημήτριος Ζελιαναίος και Δαμασκηνός Λάμπρου και οι αιδεσιμολογιώτατοι και αιδεσιμώτατοι ιερείς του τόπου, οι βουλευτές Φθιώτιδας κ. Θέμης Χειμάρας καικ. Γιάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λοκρώνκ. Αθανάσιος Ζεκεντές, οι αντιδήμαρχοι κ.Κωνσταντίνος Σούλιας και κ. Αντώνης Καραμίντζιος, οι πρόεδροι των ΝΠΔΔ, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής προστασίας κα Βασιλική Σίμου- Παλαιολόγου, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Μιχάλης Παπανικολάου και Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης Ελένη Κυριάκου. Επιπλέον, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος κ. Νικόλαος Λίολιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαρία Τσανακάκη, κ. Ιώαννης Μπονόβας, ο κ. Βασίλης Καρατράντος και δη χορωδός της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αταλάντης κ. Ανέστης Κατσούλης, ο Σύμβουλος Κοινότητας Νίκος Ανεστάκος και πλήθος πολιτών.

Η Βυζαντινή- Παραδοσιακή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης έψαλε ύμνους όπως «Η Παρθένος σήμερον» , «Χριστός Γεννάται» και παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, της Αίγινας, Σάμου, Ανατολικής Ρωμυλίας, Αρχαγγέλου Ρόδου και Ζηλευτού Φθιώτιδας. Τροπάρια από τον όρθρο της εορτής των Χριστουγέννων έψαλε ο καθηγητής βυζαντινής μουσικής και μαέστρος της χορωδίας. Η εκδήλωση διανθίστηκε από αποσπάσματα χριστουγεννιάτικων κειμένων ελλήνων λογοτεχνών, «Παραμονή Χριστούγεννα» του Φ. Κόντογλου , «Το Χριστόψωμο» του Αλ. Παπαδιαμάντη και νεοελληνική απόδοση αποσπασμάτων των «Χαιρετισμών στην Παναγία» καιτμήμα του 13ουΚεφαλαίου της Προς Κορινθίους Α’ ΕπιστολήςτουΑποστόλου Παύλου (ιβ´ 27 – ιγ´ 13), γνωστό στον χριστιανικό κόσμο και ως «Ύμνος στην Αγάπη». Την απόδοσή τους πραγματοποίησαν μέλη της θεατρικής ομάδας του πολιτιστικού συλλόγου « Χορωδία Αταλάντης», η κα Δήμητρα Σοροπάνη –Μάρκου, ο ποιητής Κώστας Μάρκου, η κα Μαρδίτσα Ζεκεντέ Καρέντζου, προϊσταμένη της Αιάντειου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αταλάντης, η μαθήτρια Γαρυφαλλιά Τσιαβού και η φιλόλογος Ελένη Κυριάκου, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η μαθήτρια ΑργυρώΒασιλικού.Στο γενικό συντονισμό συνέβαλαν η αντιπρόεδρος του ΔΩΑ Μαρία Τσανακάκη, ο εφημέριος του ναού Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπ. Δημήτριος Βούλγαρης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Χορωδία Αταλάντης» κ. Ηλίας Σχοινής, κ. Χριστίνα Κολιοφούτη, μέλος του ΔΣ του ΔΩΑ, ο γραμματέας του ΔΩΑ κ. Γιάννης Σουλτανόπουλος.

Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός ζεστού και κατανυκτικού και συγχρόνως εορταστικού και πανηγυρικού κλίματος που είχαν τη χαρά να βιώσουν οι παραβρισκόμενοι.

Την εκδήλωση αποφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ.Συμεών ο οποίος με ανεπιτήδευτης απλότητας λόγια αγάπης και αδελφοσύνης,συγκίνησε το πλήθος του κόσμου.