Αταλάντη, 24 Φεβρουαρίου 2022

 

Χρυσό Βραβείο του Δήμου Λοκρών στα Circular Economy Awards 2022 για την εξοικονόμηση χαρτιού

Ο Δήμος Λοκρών με σταθερή στόχευση στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του συνεχίζει δράσεις και πολιτικές ανακύκλωσης, οικιακής κομποστοποίησης, μείωσης απορριμμάτων, ενεργειακής αναβάθμισης και αξιοποίησης των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων για να γίνει ένας πιο υπεύθυνος περιβαλλοντικά Δήμος.

Για πρώτη φορά συμμετείχε ο Δήμος μας στα βραβεία για την κυκλική οικονομία, τα Circular Economy Αwards 2022, τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 στο Radisson Blu Park Hotel τους νικητές, σε μια ζωντανή covid free Τελετή Απονομής με τη συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων του Δημοσίου και δημοσιογράφων.

Στόχος των Circular Economy Αwards 2022, που διοργάνωσε για 4η χρονιά η εταιρεία BΟUSSIAS, είναι να αναγνωριστούν οι επιχειρήσεις, οργανισμοί και πάροχοι σχετικών υπηρεσιών και λύσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική πορεία στην:

  • προώθηση της κυκλικής οικονομίας,
  • αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων,
  • ελαχιστοποίηση των παραγόμενων στερεών αποβλήτων,
  • ενίσχυση και αναβάθμιση της ανακύκλωσης όλων των ρευμάτων αποβλήτων,
  • ενεργειακή αξιοποίηση των παραγόμενων στερεών αποβλήτων.

O Δήμος Λοκρών ήταν ο μοναδικός Δήμος που κατέκτησε Χρυσό βραβείο και ειδικότερα στην κατηγορία 2.2 Waste Prevention με την πρακτική «Μείωση κατανάλωσης χαρτιού στο Δήμο Λοκρών».

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο Δήμος Λοκρών έχοντας ως βασική του προτεραιότητα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση προχώρησε έμπρακτα στη μείωση της κατανάλωσης χαρτιού. Ειδικότερα, το τελευταίο έτος σε συνεργασία με την εταιρεία Έγκριτος Group Συνεργασία Α.Ε. προέβη στην υιοθέτηση της εφαρμογής ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, καθώς και στην εφαρμογή αποστολής ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων. Ήδη από την έναρξη λειτουργίας της πριν λίγους μήνες έχει μειωθεί το χαρτί που χρησιμοποιείται από το Δήμο μας. Ενδεικτικά ήδη έχει γίνει συλλογή άνω του 10% των e-mail των 12.200 υπόχρεων σε λογαριασμούς ύδρευσης, στους οποίους πλέον γίνεται αποστολή αποκλειστικά ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων. Στους επόμενους μήνες προβλέπεται το ποσοστό αυτό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο».