Αταλάντη, 29 Απριλίου 2021

 

Διανομή τροφίμων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας για το Πάσχα

Το Πάσχα είναι η κορυφαία γιορτής της Χριστιανοσύνης και μέσα από την Ανάσταση του Κυρίου αισθανόμαστε όλοι μας την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα επιδεινώθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας και όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας νοιώθουν εντονότερο το φάσμα της οικονομικής εξαθλίωσης και της κοινωνικής εγκατάλειψης. Τις ημέρες αυτές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

Σταθερό μέλημα του Δήμου Λοκρών είναι η στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας ειδικά αυτές τις άγιες μέρες προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα με αξιοπρέπεια. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Λοκρών δια μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, όπως κάθε χρόνο, διένειμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 340 οικογένειες και άτομα σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Λοκρών.

Συγκεκριμένα διανεμήθηκαν:       517 κιλά κοτόπουλα

                                                                     816 κουτιά γάλα

                                                                    230 κιλά όσπρια

                                                                   1.200 κιλά ζυμαρικά

                                                                  300 κιλά ζάχαρη

Στις πολύτεκνες οικογένειες δόθηκαν επιπλέον ποσότητες γάλα, αλεύρι και σάλτσες ντομάτας.

Ο Δήμαρχος Λοκρών, το ΝΠΔΔ για την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Κοινότητας και οι τέσσερις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζουν και αυτές τις ημέρες να συμβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην ουσιαστική και πρακτική υποστήριξη των πιο αδύναμων οικογενειών του Δήμου μας.

Οι αιρετοί και οι εργαζόμενοι του Δήμου Λοκρών ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου μας!