Αταλάντη, 26 Οκτωβρίου 2023

 

Δήμος Λοκρών: Δεύτερος σε Ποσοστό Καθαρής Ανακύκλωσης στη Στερεά Ελλάδα για το 2022

 

Ο Δήμος Λοκρών, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή του για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της ανακύκλωσης, στηρίζει έμπρακτα την ενίσχυση της ανακύκλωσης συσκευασιών μέσω του μπλε κάδου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον «Φο.Δ.Σ.Α. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ», ο Δήμος Λοκρών επιδεικνύει σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της ανακύκλωσης, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στην Στερεά Ελλάδα, μετά το Δήμο Λαμιέων, στο ποσοστό καθαρής ανακύκλωσης (μπλε κάδο) για το έτος 2022, με ποσοστό 4,97%.

Ο Δήμος Λοκρών είναι στο σωστό δρόμο προς την προώθηση της ανακύκλωσης και τη μείωση των αποβλήτων προς το καλό του περιβάλλοντος και της ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών. Ωστόσο, αν και αυτή η επίδοση είναι ενθαρρυντική, υπάρχει πάντοτε περιθώριο για βελτίωση.

Σε αυτήν την προσπάθεια, ζητούμε την υποστήριξη και την συμμετοχή όλων των πολιτών μας. Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στην αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης μέσω της ξεχωριστής συλλογής των υλικών, της επαναχρησιμοποίησης και της μείωσης των αποβλήτων.