Αταλάντη, 23  Ιουλίου 2021

 

Δωρεάν rapid tests στο Δήμο Λοκρών την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στο Δήμο Λοκρών. Ο εμβολιασμός προχωρά, αλλά μεγάλο ποσοστό των πολιτών δεν έχει εμβολιαστεί. Για να αποφύγουμε φαινόμενα γεωμετρικής αύξησης των κρουσμάτων όπως προειδοποιούν οι ειδικοί επιστήμονες απαιτείται να επαναληφθούν στο Δήμο μας δράσεις δειγματοληπτικού ελέγχου στο γενικό πληθυσμό είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι. Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις δειγματοληψίες.

Ειδικότερα, ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας προχωρά στη διενέργεια rapid test Covid-19 για πεζούς και χωρίς ραντεβού την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 ως εξής:

  • Λιβανάτες

          Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος (1ος όροφος)

          Ώρες: 10:00 έως 13:00

  • Μαρτίνο

          Αίθουσα Συμβουλίου του Δημοτικού Καταστήματος (Ισόγειο)

          Ώρες: 10:00 έως 13:00

 

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και να φορούν μάσκα. Για τη διενέργεια του τεστ θα πρέπει να επιδείξουν Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, να δηλώσουν το ΑΜΚΑ τους καθώς και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, στον οποίο θα λάβουν τα αποτελέσματα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Επισημαίνεται ότι τα ενεργά κρούσματα σε κορωνοϊό που βρίσκονται σε καραντίνα δεν μπορούν να συμμετέχουν στη δειγματοληψία.