Αταλάντη 8-4-2024

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΟΜΑ

 

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και το Βοήθεια στο Σπίτι Δομή Αταλάντης διοργάνωσαν δράσεις στους καταυλισμούς  Ρομά στην περιοχή του Κυπαρισσίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας  Ημέρας Ρομά που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου.

Οι δράσεις ξεκίνησαν με μέτρηση ζωτικών σημείων στους ενήλικες Ρομά και ολοκληρώθηκαν με τη διανομή βοηθητικών τετραδίων με το ελληνικό αλφάβητο στα παιδιά που ήδη παρακολουθούν το σχολικό έτος 2023-2024.   Στόχος ήταν η επιβράβευση των μαθητών και η προσπάθεια ενίσχυσης της εξοικείωσης τους με την ελληνική γλώσσα και γραφή.

Το Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά και ο Δήμος Λοκρών στοχεύουμε με αφοσίωση, επιμονή και υπομονή, έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη, την ισότητα, την ειρήνη και την ομόνοια στη σταδιακή ενσωμάτωση των Ρομά γι’ αυτό με σταθερά βήματα εργαζόμαστε πάνω σε πολιτικές μείωσης των φαινομένων διακρίσεων είτε φυλετικών είτε ταξικών.

Στη δράση παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Αθανασία Βλαχομήτρου και υπηρεσιακοί παράγοντες.