Αταλάντη 8-4-2022

 

ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΟΜΑ

 

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και τα ΚΔΑΠ του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λοκρών διοργάνωσαν δράση στους καταυλισμούς  Ρομά στην περιοχή του Κυπαρισσίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας  Ημέρας Ρομά που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου.

Η δράση είχε ως στόχο την εξοικείωση των μικρών παιδιών με τη ζωγραφική και τη μουσική. Οι εκπαιδεύτριες των ΚΔΑΠ μοίρασαν είδη ζωγραφικής και μαρκαδόρους στα παιδιά και έπαιξαν μαζί τους παιχνίδια με μπαλόνια  και μουσική.

Στόχος της δράσης ήταν η κοινωνικοποίηση των μικρών Ρομά στο πλαίσιο ένταξης τους. Πιστεύουμε στα παιδιά και προωθούμε πολιτικές μείωσης των φαινομένων διακρίσεων είτε φυλετικών είτε ταξικών.

Το Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά και ο Δήμος Λοκρών στοχεύουν, με αφοσίωση, επιμονή και υπομονή, έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη, την ισότητα, την ειρήνη και την ομόνοια, στη σταδιακή ενσωμάτωση των Ρομά.

Στη δράση παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού Έλενα Κυριάκου και υπηρεσιακοί παράγοντες.