Αταλάντη 28-10-2022

Εκδηλώσεις 28ης Οκτωβρίου 2022 στο Δήμο Λοκρών

Η σημερινή επέτειος του «ΟΧΙ» γιορτάστηκε με έντονο το αίσθημα της εθνικής περηφάνιας σε όλο το Δήμο Λοκρών με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν οι εκδηλώσεις στην Αταλάντη, έδρα του Δήμου Λοκρών. Μετά την δοξολογία η Αντιδήμαρχος Λοκρών κ. Έλενα Κυριάκου εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο τονίζοντας την σπουδαιότητα της ομοψυχίας των Ελλήνων που αντιστάθηκαν στους Ιταλούς και τους Γερμανούς από το 1940 και μέχρι την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον Βουλευτή Φθιώτιδας του Σύριζα κ. Ιωάννη Σαρακιώτη, τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ, τον Διοικητή Ε.Σ.Δ.Ε Αταλάντης κ. Θεόδωρο Γουργουλή, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μάιτα Γιαννοπούλου, την Αντιδήμαρχο Λοκρών κ. Έλενα Κυριάκου, τον Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών κ. Φώτιο Τσιριγκούλη, τον Διοικητή Τροχαίας Α’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας κ. Γεώργιο Αντωνίου, τον Αναπληρωτή Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης κ. Κωνσταντίνο Ματζαβίνο, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης κ. Βελισάριο Μπεκιάρη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αταλάντης κ. Ανέστη Κατσούλη, τον Αντιδήμαρχο Λοκρών κ. Μιχάλη Παπανικολάου εκ μέρους του ΝΠΔΔ για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Γιάννη Ανεστόπουλο, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δημοτικού Ωδείου κ. Νικόλαο Ανεστάκο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οικιστών Μακεδόνων «ο Μέγας Αλέξανδρος, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Από το Δήμο Λοκρών παρευρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασιλική Σίμου Παλαιολόγου, κ. Βασίλης Κυριαζής, κ. Βασίλης Καρατράντος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεγαπλατάνου κ. Χαράλαμπος Κυπραίος, πλήθος κατοίκων και επισκεπτών.

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση από τους μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ Αταλάντης υπό την μουσική υπόκρουση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αταλάντης, η οποία για μια ακόμη φορά ξεχώρισε με την παρουσία της.