Αταλάντη 25-6-2024

Εκδήλωση «Ανδρούτσεια» στη μνήμη του Οπλαρχηγού Οδυσσέα Ανδρούτσου

 

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα «Ανδρούτσεια 2024» προς τιμήν του Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Οδυσσέα Ανδρούτσου στην Πλατεία Οδυσσέα Ανδρούτσου μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα Λιβανατών το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 στις 20:00.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Γεωργίου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης απηύθυναν χαιρετισμό, και στην συνέχεια μίλησε για τη ζωή και το έργο του Οδυσσέα Ανδρούτσου ο Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Χρήστου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Οπλαρχηγού Οδυσσέα Ανδρούτσου, η Χορωδία Λιβανατών «Αρμονία Γένεσις», και ο Χορωδιακός Σύλλογος Λιβανατών ταξίδεψαν το κοινό με παραδοσιακά κυρίως τραγούδια, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τη μουσική υπόκρουση από το έργο Sarabande του George Frideric Handel από τη Δημοτική Φιλαρμονική Αταλάντης, τα Παιδικά Χορευτικά του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιβανατών «Οδυσσέας Ανδρούτσος» χόρεψαν παραδοσιακού χορούς από όλη την Ελλάδα και οι μαθητές και μαθήτριες  του Δημοτικού Σχολείου Λιβανατών απήγγειλαν ποιήματα από Έλληνες ποιητές της Ελληνική Επανάστασης του 1821.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, εκ μέρους του πολιτικού γραφείου του πρώην Υπουργού και Βουλευτή κ. Ιωάννη Οικονόμου παρευρέθηκε ο κ. Αθανάσιος Τσαντήλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δαφνουσίων κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αθανάσιος Αγγελής, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Αθανασία Βλαχομήτρου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Έλενα Κυριάκου και κ. Νικόλαος Σωτήρχου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης, η Τοπική Σύμβουλος κ. Εύη Μαρκοπούλου,  η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιβανατών κ. Σταυρούλα Ψευτούρα, η Πρόεδρος της Χορωδίας «Αρμονία Γένεσις» κ. Κατερίνα Δροσοπούλου, η Πρόεδρος του Χορωδιακού Συλλόγου Λιβανατών κ. Μαρία Φλώρου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λιβανατών κ. Ιωάννα Θεοδοσίου και πλήθος πολιτών του Δήμου Λοκρών.