Αταλάντη, 31 Οκτωβρίου 2021

 

Εκδήλωσης ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στην Αταλάντη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Λοκρών στην Αταλάντη η εκδήλωση ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού από το Δήμο Λοκρών και το Παράρτημα Λοκρίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Η εκδήλωσης ξεκίνησε με Αγιασμό για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δ.Σ. του Παραρτήματος Λοκρίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές

Οι Βουλευτές Φθιώτιδας: κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας

Η πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας κα. Ελένη Μακρή

Ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού κ. Βασίλειος Βενιζέλος

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κα Μαρουλιώ Σταθουλοπούλου, χειρουργός μαστού, Διευθύντρια της Χειρουργικής Κλινικής Μαστού Θεραπευτηρίου Metropolitan και Πρόεδρος του παραρτήματος Λοκρίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ) με θέμα:

«Η σημασία της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού και τα νέα δεδομένα στην περίοδο της πανδημίας COVID-19»

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων παρέστησαν και τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας κ. Δημήτριος Φούρλας, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Λοκρών κα. Μαρία Γιαννοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Ανεστάκος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μιχάλης Παπανικολάου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μαρία Τζανακάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κα Παγώνα Δάρα, κ. Χρήστος Καλλής, κ. Αντώνιος Καραμίντζιος, κ. Ανδρέας Λουκάς, κ. Κωνσταντίνος Σούλιας, η Δημοτική Σύμβουλος Δομοκού κα Αθανασία Αυγέρη, τα μέλη του Δ.Σ. του παραρτήματος Λοκρίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κα Ευθυμία Αργυροπούλου και πλήθος πολιτών.

Η εκδήλωση έγινε με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test 48 ωρών. Παράλληλα, έγινε δράση του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας στο Δημαρχείο Λοκρών στην οποία έγιναν 26 rapid tests για Covid -19, αρνητικά στο σύνολο τους.