Αταλάντη, 9 Φεβρουαρίου 2021

 

Ένα σύγχρονο 4x4 όχημα απέκτησε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λοκρών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη παραλαβή του νέου και σύγχρονου 4x4 οχήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λοκρών, παρουσία του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανάσιου Ζεκεντέ, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτη Καπουκίνη, του Αντιδημάρχου Αταλάντης κ. Νικόλαου Ανεστάκου και του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης, Υποπυραγού κ. Βελισαρίου Μπεκιάρη.

Ο Δήμος Λοκρών προκειμένου να είναι έγκαιρα έτοιμος να αντιμετωπίσει τις ενδεχόμενες αυξημένες ανάγκες της Πολιτικής του Προστασίας, προμηθεύτηκε ένα όχημα 4x4 με εξοπλισμό πυρόσβεσης μάρκας Mitsubishi, 2.268 κυβικών. Το όχημα είναι ημιφορτηγό, τύπου pick-up, με ανοιχτή καρότσα, εξοπλισμό πυρόσβεσης, με δεξαμενή χωρητικότητας 500 λίτρων.

Το όχημα διαθέτει καμπίνα εκτεταμένης μορφής (μιάμιση καμπίνας) θέση οδηγού και συνοδηγού και ένα κάθισμα ενιαίο πίσω για δύο ακόμα άτομα. Το όχημα είναι ικανό να μεταφέρει με ασφάλεια σε δύσβατες περιοχές και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες το προσωπικό του Δήμου.

Το όχημα έρχεται να ενισχύσει το πολύτιμο και δύσκολο έργο της Πολιτικής Προστασίας και θα χρησιμοποιείται κυρίως κατά την αντιπυρική περίοδο. Θα βοηθήσει στην κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών πρόληψης φυσικών καταστροφών, προστασίας του περιβάλλοντος, πυροπροστασίας και ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο θα συνεισφέρει στη βελτίωση των δυνατοτήτων σε θέματα αντιμετώπισης πυρκαγιών τις πρώτες κρίσιμες ώρες και πριν αυτά εξελιχθούν σε φυσικές καταστροφές. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αταλάντης άσκηση επέμβασης του οχήματος σε συνθήκες κατάσβεσης πυρκαγιάς.