Αταλάντη, 8 Μαρτίου 2021

 

Ενημέρωση COVID-19

Ο Δήμος Λοκρών το διάστημα αυτό αντιμετωπίζει την κορύφωση της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid 19. Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν την χειρότερη εικόνα από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, της Δευτέρας 8 Μαρτίου 2021, τα ενεργά κρούσματα Covid 19 στο Δήμο Λοκρών ανέρχονται σε 241, εκ των οποίων τα 50 νοσηλεύονται και τα 191 είναι σε απομόνωση κατ' οίκον.

Το μέγεθος της εξάπλωσης είναι τέτοιο που θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν εμείς και οι δίπλα μας να είμαστε εν δυνάμει φορείς του ιού. Η εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί αρχικά η υγειονομική εικόνα του Δήμου μας και στη συνέχεια η οικονομική λειτουργία του.

Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, η υιοθέτηση μέτρων ατομικής υγιεινής και η συμμετοχή στους εμβολιασμούς (ανάλογα με την ηλικία) είναι επιβεβλημένα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν από κάθε κάτοικο της περιοχής μας.

Ο Δήμος Λοκρών από την πλευρά του έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προστασίας της δημόσιας υγείας με τη διενέργεια χιλιάδων rapid tests σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, με απολυμάνσεις, με τη διάθεση προστατευτικών μασκών στους κατοίκους της Μαλεσίνας με χορηγία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με την εξασφάλιση της έναρξης του εμβολιαστικού κέντρου στην Αταλάντη την Τρίτη 16 Μαρτίου κ.ο.κ.

Η εφαρμογή των αυστηρών αλλά αναγκαίων μέτρων της Πολιτικής Προστασίας δεν είναι ευχάριστη από κανέναν μας, αλλά είναι επιτακτική για τη δημόσια υγεία, η οποία προηγείται της οικονομικής δραστηριότητας.