Αταλάντη, 29 Μαρτίου 2021

 

 

Ενημέρωση για την πορεία του Covid-19 στο Δήμο Λοκρών και για δωρεάν rapid test για τους κατοίκους του Δήμου την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

 

 

Ο Δήμος Λοκρών το διάστημα αυτό φαίνεται να βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19, καθώς παρουσιάζεται μείωση των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων συμπολιτών μας.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2021, τα ενεργά κρούσματα Covid-19 στο Δήμο Λοκρών ανέρχονται σε 74 (έναντι 107 πριν μια εβδομάδα πριν), εκ των οποίων τα 42 νοσηλεύονται (έναντι 56 πριν μια εβδομάδα πριν) και τα 32 είναι σε απομόνωση κατ' οίκον (έναντι 51 πριν μια εβδομάδα).

Το μεγάλο πλήθος των νοσηλευόμενων και οι 23 ανθρώπινες απώλειες (15 στη Μαλεσίνα, 5 στο Καλαπόδι, 2 στην Αταλάντη και 1 στη Λάρυμνα) από τις 03.03.21 ως σήμερα αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η καθολική εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης που ισχύουν είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η υγειονομική εικόνα.

Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, η υιοθέτηση μέτρων ατομικής υγιεινής και η συμμετοχή στους εμβολιασμούς (ανάλογα με την ηλικία) είναι επιβεβλημένα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν από κάθε κάτοικο της περιοχής μας.

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προχωρά στη διενέργεια rapid test Covid-19 και χωρίς ραντεβού για τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 ως εξής:

  • Μαλεσίνα

          Στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου μπροστά στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας με τη μέθοδο drive through testing

          Ώρες: 09:30 έως 13:30

  • Κυρτώνη

           Στην κεντρική πλατεία για πεζούς

          Ώρες: 10:00 έως 13:00

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις, να φορούν μάσκα και να στείλουν μήνυμα με τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ για τη διενέργεια του τεστ θα πρέπει να επιδείξουν Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, να δηλώσουν το ΑΜΚΑ τους καθώς και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, στον οποίο θα λάβουν τα αποτελέσματα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Επισημαίνεται ότι όσοι έχουν ανιχνευτεί θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα δεν μπορούν να συμμετέχουν στις δειγματοληψίες.