Αταλάντη, 22 Μαρτίου 2021

 

Ενημέρωση για την πορεία του Covid-19 στο Δήμο Λοκρών και για δωρεάν rapid test για τους κατοίκους του Δήμου την Τετάρτη 24 Μαρτίου και την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

 

Ο Δήμος Λοκρών το διάστημα αυτό φαίνεται να βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19. Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν μια εξαιρετικά ανησυχητική εικόνα ως προς τις ανθρώπινες απώλειες, αλλά ήδη τα μέτρα που λήφθηκαν φαίνεται να αποδίδουν ως προς τα ενεργά κρούσματα.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, της Δευτέρας 22 Μαρτίου 2021, τα ενεργά κρούσματα Covid-19 στο Δήμο Λοκρών ανέρχονται σε 107 (έναντι 164 πριν μια εβδομάδα πριν), εκ των οποίων τα 56 νοσηλεύονται (έναντι 64 πριν μια εβδομάδα πριν) και τα 51 είναι σε απομόνωση κατ' οίκον (έναντι 100 πριν μια εβδομάδα).

Το μεγάλο πλήθος των νοσηλευόμενων και οι 14 απώλειες δημοτών μας (12 στη Μαλεσίνα και 2 στο Καλαπόδι) από τις 03.03.21 ως σήμερα αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η καθολική εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης που ισχύουν είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η υγειονομική εικόνα.

Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, η υιοθέτηση μέτρων ατομικής υγιεινής και η συμμετοχή στους εμβολιασμούς (ανάλογα με την ηλικία) είναι επιβεβλημένα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν από κάθε κάτοικο της περιοχής μας.

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την ομάδα διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχωρά στη διενέργεια rapid test Covid-19 και χωρίς ραντεβού για τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών για την τρέχουσα εβδομάδα ως εξής:

  • Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, Μαρτίνο

           Μπροστά από την είσοδο Γυμνασίου – Λυκείου Μαρτίνου με τη μέθοδο drive through testing από την ομάδα διαχείρισης Covid 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

          Ώρες: 09:30 έως 13:30

  • Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, Αταλάντη

          Στον περιφερειακό δρόμο Αταλάντης με τη μέθοδο drive through testing από την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας

         Ώρες: 09:30 έως 13:30

  • Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, Έξαρχος

          Στην κεντρική πλατεία για πεζούς από την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας

         Ώρες: 10:00 έως 13:00

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις, να φορούν μάσκα και να στείλουν μήνυμα με τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ για τη διενέργεια του τεστ θα πρέπει να επιδείξουν Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, να δηλώσουν το ΑΜΚΑ τους καθώς και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, στον οποίο θα λάβουν τα αποτελέσματα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Επισημαίνεται ότι όσοι έχουν ανιχνευτεί θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα δεν μπορούν να συμμετέχουν στη δειγματοληψία.