Αταλάντη 5-3-2024

 

Ενημέρωση για την πρόληψη και τις εξαρτήσεις από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης Δήμου Λοκρών

Ομιλία ενημέρωσης για την πρόληψη και τις εξαρτήσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 στις 11:00, στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης του Δήμου Λοκρών από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Λαμίας.

Οι oμιλητές κ. Δημήτριος Παπαδήμας και κ. Κατερίνα Βούρτσα, παρουσίασαν στους διευθυντές και εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις αιτίες που οδηγούν στην εξάρτηση νόμιμων και παράνομων ουσιών, ποια είναι τα βήματα για την αποτοξίνωση και την απεξάρτηση, με ποιους τρόπους μπορεί να αποφευχθεί η εξάρτηση, πως λειτουργεί η πρόληψη, και πως πρέπει να συνεργάζεται το σχολείο με την οικογένεια σε περιπτώσεις που εντοπίζεται η εξάρτηση στο σχολικό περιβάλλον.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παναγιούλα Καζάνα, η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λοκρών κ. Παπαναγιώτου Άννα, οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Λοκρών.